Pages

zaterdag 18 augustus 2018

18 augustus 2018 Een besmettelijke ziekte waar je niet meer van af komt: vissen!

Laten  we daar maar gaan vissen waar het water een min of meer normaal niveau heeft. Het is wel een ander jaar dan anders hoor. De criteria bij de keuze van te bevissen water zijn zo verschillend van voorgaande jaren. En ergens is het ook wel weer een uitdaging.

Gelachen werd er zeker.
Mooi zonnig weer
Vandaag zullen we veel slepen, want dit is geen water om lekker bij de kribben te werpen. Natuurlijk zijn er wel oevers die zich lenen voor het werpend vissen, maar het is bij uitstek een water om te slepen en dat doen we dan ook. We maken veel kilometers.

Ook nu moeten we het weer van de baarzen hebben. Gelukkig zijn er ook respectabele maten bij. De kleintjes doen zich natuurlijk ook weer gelden. Zeker in dit jaargetijde zijn ze bezig om alles wat beweegt te attaqueren. Lefgozers zijn het hoor.

Groei jij maar lekker verder.
Gelukkig komt er ook nog een roofblei binnen. Geen grote, maar deze vis zorgt in ieder geval voor variatie. Ze lijken steeds talrijker te worden en de de formaten duiden op een flinke aanwas. Daar kunnen we de komende tijd nog wel eens plezier aan beleven. Want de formaten worden ook steeds indrukwekkender.Verder is het een beetje een gezapige dag. Geen uitzonderlijke gebeurtenissen, maar niet minder fijn. Zo'n heerlijk ontspannen dag met zo nu en dan een vis. Het totaal komt uit op tien stuks, waarvan dus 9 baarzen en verder één roofbleitje.