Pages

woensdag 22 augustus 2018

22 augustus 2018 Christian krijgt de ruimte voor visdagen tijdens de gezinsvakantie.

Een mooie herinnering toch!
Via een collega wordt ik in contact gebracht met Christian. Hij wil graag twee dagen komen vissen tijdens zijn vakantie in Nederland. Hij is in gezelschap van zijn echtgenote en dochtertje, die hem komen brengen en halen, als hij een dag bij mij in de boot stapt. Iets om even rekening mee te houden bij het bepalen van de bestemming.

Prachtige formaten windes deze dag.
Wij kennen elkaar nog niet als we elkaar de eerste keer ontmoeten op een mooie zonnige dag in augustus.  De locatie heeft een normale waterstand, hoewel de stroming ontbreekt. Ik ben al tevreden met de waterstand en het mooie weer, want elders drukt deze droge zomer een veel groter stempel op de omstandigheden.

En Petri was ons goed gezind.
Lage waterstanden en hoge temperaturen, maken de vis passief. Bovendien kunnen ze zich overal bevinden, omdat ze niet aangezet worden hun toevlucht te zoeken tot bepaalde plekken. De aasvis bevindt zich bovendien ook overal. We zullen zien in hoeverre Petri ons goed gezind is.


De eerste van de drie snoeken
Na de kennismaking, het traileren en het afscheid van moeder en dochter, vertrekken we. De omgeving is in ieder geval schitterend en wij kunnen heerlijk relaxed aan de slag. Dat het zo'n succesvolle dag zou worden, had ik niet durven hopen.

Voldoening en plezier, daar draait het om
Het was vooral een kwestie van veel kilometers maken in de hoop de nodige vissen te bereiken. En dit lukte dus en wat nog veel belangrijker was: de interesse in het aangeboden aas. Drie snoeken, waarbij mooie formaten deden onze vissersharten sneller kloppen. En daarbij ging het dan vooral om de voldoening en het plezier. Het poseren ging Christian prima af en de vastgelegde herinneringen bevestigen dit dan ook.

De helft van de vangsten bestond uit baarzen. Deze rakkers zorgen doorgaans voor veel actie, hoewel de kleinere exemplaren doorgaans niet zo tot de verbeelding spreken. Wat dit wel doet is natuurlijk altijd weer de verschijning. het blijven schitterende vissen, om even te mogen aanschouwen.Ook een roofblei voor Christian
Wat voor Christian meer tot de verbeelding sprak, waren de roofblei en de windes. Voor hem geen alledaagse vangsten. Voor het eerst in je leven een roofblei vangen is en blijft toch een bijzondere gebeurtenis en ik was blij dat het deze dag mocht gebeuren. je weet altijd dat het kan, maar het onvoorspelbare is natuurlijk ook hetgeen ons altijd weer aantrekt. Oorzaak: het visvirus!


Drie van deze kneiters kwamen er binnen
De windes bleken vandaag ook actief en hoewel je er ook altijd wel één lost, kwamen er drie binnen. Flinke stevige vissen met flinke afmetingen. Evenals de roofblei, zijn hun aanbeten altijd erg overtuigend. Zonder tanden is het grijpen van de prooi blijkbaar iets dat met heel veel overtuiging moet gebeuren. En die overtuiging vertaalt zich dus in hengels die direct in een hoepel worden getrokken. tenminste als de vis voldoende massa heeft en vandaag hadden ze het allemaal.
Snoek nummer drie
Na een hele dag rond te hebben gevaren en te hebben genoten van alles wat er maar te genieten viel, kwamen we terug bij de helling waar Christian werd opgewacht. Hij voegde zich weer bij zijn gezin, om samen tijd door te brengen. En dat is toch ook een heel belangrijk aspect van vakantie.Zonnige plaatjes typeerden deze dag.


Dat daarbinnen ruimte is voor hele persoonlijke interesses, maakt het nog leuker, is mijn ervaring. Dan heb je daarin ook weer dingen te delen, naast de dingen die je samen doet. En zo kun je vertellen over de vijftien vissen die je vandaag hebt gevangen.