Pages

zondag 26 augustus 2018

26 augustus 2018 Huub beleeft een prachtige dag met mooie vissen.

Één van de vier soorten vandaag.
Het moet bij Huub altijd even op elkaar worden afgestemd. De beschikbaarheid van de auto is bepalend. Daar komen we echter altijd wel uit. Wat dat betreft is het prettig als beiden veel flexibiliteit hebben wat betreft de "werkzaamheden", c.q. verplichtingen.

Vast is vast
Dan ontstaan er vanzelf van die relaxte dagen. We hebben er beide zin in en kiezen voor een water dat ons de nodige ontspanning kan bieden. Terwijl ik de boot in gereedheid breng is Huub bezig met zijn kleding. Fysieke ongemakken zitten hem daarbij enigszins in de weg, maar zoals gezegd "we nemen de tijd". Waar nodig bied ik de helpende hand en help Huub in de boot.

Dan zijn we er klaar voor.  Het mag duidelijk zijn dat het vissen op zich geen geen actieve bezigheid is in de zin van werpen en dergelijke. Verticalen gaat best en slepen nog beter. En zo begeven we ons langs de oevers van de rivier op zoek naar rovers.

Hilarische momenten
Dat het de tijd van de baarzen is, wordt ook vandaag weer bevestigd. We missen er aan aantal en weten er desondanks tien te landen. Mooie vissen die af en toe ook voor hilariteit zorgen. Het is wel prettig dat deze soort en zeker ook de aantallen waarin ze voorkomen, een redelijke zekerheid geven op aan de activiteit waarop je hoopt.
Gelukkig zijn er dan ook nog die andere soorten die voor verrassingen kunnen zorgen. Zo zijn we ook blij met de forse snoekbaars die zich meldt en voor flinke sport zorgt. Je weet dat de kans er is, ook in augustus, maar bent extra blij als het ook gebeurt.

In veilige handen
En het aantal soorten liep ook vandaag weer op naar vier. De bijdragen daartoe werden geleverd door een fraaie winde en een mooie snoek. Beiden zorgden voor een indrukwekkende aanbeet en dito dril.


Fraai hoor als ze dan uiteindelijk in de boot komen en Huub er mee kan poseren. Dit doet hij op geheel eigen wijze en daarbij geeft hij er blijk van de vis stevig vast te willen houden.

Deze mag er toch ook zijn......
Leuk hoor om ieder zo op zijn kenmerkende manier bezig te zien. Het enige dat echt telt is het plezier dat er aan wordt ontleend. En dat zat vandaag echt goed. Na afloop is het omkleden altijd even weer lastig.
Door daar de tijd voor te nemen en te helpen waar nodig,  komt dit allemaal op zijn pootjes terecht en kan Huub na verloop van tijd in alle rust de thuisreis aanvaarden en dat betekent dat er nog dit een uur gereden moet worden. Dat de inspanning en het plezier elkaar dan in evenwicht houden, wil toch veel zeggen.