Pages

dinsdag 28 augustus 2018

28 augustus 2018 Mijn collega Visgids Biesbosch laat me een dagje uit.

Goed gemutst, Visgids Biesbosch
Met een collega op stap is altijd leuk, zeker in een mooi gebied als de Biesbosch. het is dus volop zomer en de temperaturen zijn dit jaar zelfs meer dan zomers. De waterstanden laag en de vis passief. Dan maakt zo'n mooi gebied erg veel goed.

Het is wel een stuk rijden, maar dan heb je dus ook wat. De boot ligt door alle routine al snel op het water en dan gaan we aan het "werk". Het is vooral slepen wat we gaan doen. Toch gaan we ook nog en poos verticalen op een "superstek".Erg relaxed
Het slepen is bepaald niet erg succesvol. De kleine pluggen weten echter nog wel een paar vissen te verleiden. Niet groot maar wel een leuke variatie: baars, snoek en roofblei. Zoals gezegd, het zijn kleine vissen. Als de aantallen dan fors zijn heb je nog heel wat actie, maar deze vlieger gaat vandaag niet op.

Dril van een klein snoekje
Het is echt afzien in de zon en omdat er weinig wind staat ontstaat er zo'n drukkende warmte. Zo af en toe vangen we een kleine baars of een snoekje. Op de terugweg kunnen we er nog een roofbleitje aan toevoegen.
Ook nog roofblei
Daar tussen door hebben we een bekende stek voor de snoekbaars uitgeprobeerd. Maar deze hebben blijkbaar lak aan onze aasjes bij dit weer. Helemaal niets gebeurt er, geen enkele aanbeet. En dit terwijl we er nog een heel stuk voor hebben gevaren. Helaas het is niet anders en dus slepen we nog een stuk door de mooie natuur.

Het is zomer, veel zwaluwen dus.
Het blijft dus bij enkele kleine vissen. Toch hebben we even weer lekker bij kunnen praten en ervaringen kunnen uitwisselen. Daarvoor hebben we onderweg met de auto bovendien nog meer gelegenheid. En dan wensen we elkaar weer veel succes toe bij het gidsen in de wetenschap dat we dit vaker zullen doen, mits er tijd voor is natuurlijk.