Pages

donderdag 30 augustus 2018

30 augustus Collega's zijn altijd belangrijk ook al zijn het exen.

Een echte schoothond.
Onze voormalige Visgids Biesbosch heeft er dus een punt achter gezet en mijn collega Johan Struwe leeft zich helemaal uit om zich het gebied eigen te maken. Fijn dat het zo heeft mogen uitpakken. De één weet zijn activiteiten voortgezet en de ander kan een geheel nieuwe start maken.

Frank heeft inmiddels huis en haard verlaten zou je kunnen zeggen. Zowel zijn huis als boot maken geen deel meer uit van zijn huidige leven. Hij heeft een nieuwe bestemming gevonden in combinatie met een neiuwe relatie. gelukkig mag ik hier deel van blijven uitmaken.

En zo gebeurt het dus dat hij een dag bij mij in de boot stapt. En hij komt niet alleen, want Bowie,  zijn trouwe viervoeter, komt mee. Deze dag dag past perfect in het programma dat Frank aan het einde van de dag zijn partner op gaat pikken. Onze vislocatie passen we daar op aan.

Ongedwongen, zonder hekken of prikkeldraad.
Het is dus nog steeds hoog zomer en daarom kunnen we een taaie dag verwachten. We brengen deze dag door op een stuk rivier dat Frank nog niet kent. het is één van mijn favoriete plekken, omdat ik de omgeving schitterende vind.


Het plezier dat de omgeving mij biedt deel ik nu en ook Bowie doet er aan mee. Hij is een echte schoothond en daarom is die van mij vrijwel de hele dag bezet. Iets waaraan ik ook plezier beleef. Niet ieder vind dit prettig weet ik, maar ik heb er geen enkele moeite mee, behalve dat het soms een beetje onhandig is.

Tja Frank, toch meer trainen!
Het vissen werd inderdaad een hele taaie bedoening en het waren weer de baarzen die de dag que vangsten moesten redden. En daarbij moesten we genoegen nemen met kleine exemplaren, behalve die ene dan. En daar onderscheiden actieve en gepensioneerde visgidsen zich dan blijkbaar.😉


Gedeeld plezier, met Bowie dus.
Terwijl ik vlak voor het einde van de dag nog een imposante baars mocht vangen, moest Frank genoegen nemen met een mini. Maar waar het dan echt om draait is het plezier dat we beleven en er wordt dan ook hartelijk gelachen, terwijl Bowie op zijn eigen manier deelt in dit plezier. Hij likt de vissen voordat ze terug gaan.Na het traileren gaat Frank zijn vriendin oppikken en breng ik de Tomasco terug naar de stal. We weten zeker dat we dit vaker gaan doen. En dan hopen we vanzelfsprekend op betere vangsten, hoewel dit niet doorslaggevend is betreffende de beleving van onze ontmoeting. Collega's met een klik.

Samen delen.