Pages

zaterdag 1 september 2018

1 september 2018 Twee dagen later is ineens alles anders.

Echt hele mooie baarzen!
Vandaag kom junior mee. Philipp kwam vroeger regelmatig mee met zijn vader JP, maar naarmate hij ouder wordt, heeft hij duidelijk andere interesses. En als die andere activiteit er niet is, kun je altijd nog zeggen dat er huiswerk moet worden gemaakt! En dan resteert dikwijls die ene dag dat het weer goed is en junior er gewoon zin in heeft: zo één keer per jaar .............

Hiervoor wil junior wel mee komen,
Vandaag hebben we blijkbaar een hele goed keuze gemaakt. In tegens telling tot eergisteren, springen de vissen haast in de boot. Want als je er 34 op de teller hebt staan en dan nog de nodige vissen hebt gelost, dan was er zeker actie.

We slepen voornamelijk langs de gelijkmatige oevers, zonder kribben. Het zijn vooral de baarzen die ons bezig houden en dit maakt het voor junior een leuke actieve dag. Verder heeft hij altijd nog veel eetbare zaken bij de hand en bieden smartphones e.d. veel afleiding.
Een leuk moment maken we mee wanneer de plank die Philipp voor de boot meent te hebben waargenomen, plotsklaps met een echte klap van de staart onderwater verdwijnt. Een bever dus!
Helaas krijgen we niet de kans om deze te fotograferen. We zien het dier af en toe voor ons, langs de oever, maar dar heeft hij blijkbaar een schuilplaats gevonden, waar hij ons ongemerkt laat passeren.

Verkoeling gewenst
Er zijn ook perioden waarin we weinig actie hebben, maar de baarzen blijven met regelmaat komen en daar zijn hele mooie bij. Dus niet van die kleintjes zoals collega Frank die pleegt te vangen 😏


Voor Pampus.
Het weer oogt overigens ook te zomers, mede geïllustreerd door de de dieren die verkoeling zoeken in het water of voor Pampus op de oever liggen.
De enige snoek van deze dag.
Ook komt er nog een snoekje binnen, hoewel deze soort vandaag erg rustig blijkt te zijn. En dat is al veel langer zo, terwijl er van andere soorten toch regelmatig meerdere worden gevangen. Mogelijk neemt de soort in aantal iets af op de wateren waar ik regelmatig kom. De tijd zal het leren.

Nog een mooie snoekbaars tot slot.
Wanneer we al bijna bij de helling zijn, om onze visdag te beëindigen, komt er nota bene ook nog een glasoog kijken en hebben we toch weer drie soorten. Dat de baarzen deze dag maakten mag duidelijk zijn met een aantal van 32 stuks.Philipp had dus wel degelijk een hele goede dag gekozen om mee te komen en hoefde zich niet te vervelen. Dat hij er nog plezier aan had, laten de foto's wel zien.

Een dubbel goede dag voor JP; prima vangsten en een vrolijke zoon als gezelschap.