Pages

zondag 2 september 2018

2 september 2018 Het zelfde water dus nog maar een keer.

Imposante vis.
Met de kennis van gisteren, kiezen we vandaag dezelfde bestemming. Zoals gebruikelijk eerst koffie bij mij thuis en dan samen naar de helling om snel het water op te gaan. Het weer is onveranderd mooi en het vertrouwen in een goed resultaat is hoog.

Blij met dit soort vissen.
Roel is een man van veel slepen en dat doen we dus ook, hoewel af en toe verticalen een leuke afwisseling biedt. Het gaat goed met het slepen en wij weten het liefst 31 baarzen te vangen. Dit duidt dus op veel activiteit. En hoewel er natuurlijk weer veel kleine baars werd gevangen, kwamen er ook nu weer hele fraaie exemplaren binnen boord.


In de vlucht geschoten, helaas te ver weg.
We legden een flinke afstand af en genoten van het weer en de omgeving. Twee kleine zilverreigers gaven me niet de gelegenheid mooie foto's te maken. Daarvoor waren ze te schuw, zodat ik op enig moment de zilveren vogels met gele poten in de vlucht heb vastgelegd.
Een leuk slag roofblei biedt variatie.
Vandaag lukte het echter niet om het hele roofvispalet te vangen. We moesten genoegen nemen met twee soorten en waren de twee roofbleien dankbaar voor de variatie die ze ons boden. De details van deze dag weet ik me nu, maanden later, niet meer te herinneren.
Wel zijn er de foto's die de highlights weergeven en stukjes herinnering aan de oppervlakte brengen.
gelet op het aantal verslagen zal het geen groot probleem zijn dat er af en toe een korte versie van de betreffende visdag tussen zit. De vele woorden die je er aan kunt wijden, zeggen waarschijnlijk minder dan de beelden die voor zich spreken.
Ze zijn er gelukkig toch, die echt grote baarzen.