Pages

woensdag 17 oktober 2018

17 oktober 2018 Wat een aantallen, wat een feest!

Juweeltjes om even te kunnen aanschouwen.
Enkele dagen later deden we het nog eens dunnetjes over . Dat wil zeggen dat de teller aan het einde van de dag 43 vissen aangaf. Zelfs nog een paar meer dus dan enkele dagen geleden. Het was gewoon andermaal een superdag. De dag diende zich schitterend aan en blijf dat de hele dag in alle opzichten.

Redelijk vroeg op het water.
We zaten dus redelijk vroeg op het water, wat in oktober betekend dat de dag al niet zo heel vroeg meer begint. Des te prettiger als de omstandigheden dan nog zo zomers zijn. En zo zetten we de Tomasco in gang. Nu waren het vooral de baarzen die van geen ophouden wisten en vingen we er maar het liefst 35 stuks, voornamelijk klein.


Nu was er één snoek die de boot wel eens van binnen wilde zien, terwijl de snoekbaarzen volkomen verstek lieten gaan. Dus toch geen dag hetzelfde. En dit terwijl in grote lijnen toch hetzelfde patroon volgt, als gewoontedier zullen we maar zeggen.

Vandaag één snoek, hoewel we er ook losten.
Het aantal roofbleien was ook minder en slechts één exemplaar van flink formaat kwam ons verblijden. De andere waren allemaal weer zo rond de 25 cm. Felle rakkers die de pluggen met grof geweld te grazen nemen.
Ook weer een fraaie roofblei tussen de vele kleintjes.
Ondertussen bleef het weer onveranderd mooi. Heerlijk zomers, zodat een t-shirt volstaat en je het nodige vocht tot je moet blijven nemen. Het is wel heerlijk ontspannen zo hoor! Misschien zelfs een beetje te ontspannen zo af en toe. Omdat genieten echter boven aan de prioriteitenlijst staat, hebben we hier geen enkel probleem mee.
En als er dan nog een paar forsere baarzen deelnemen aan de feestvreugde genieten we helemaal. Het zijn en blijven toch schitterende vissen en gelet op het aantal kleine exemplaren belooft ook dit nog het een en ander voor de toekomst.

Ook forse baarzen lieten van zich horen.
Aan het einde van de dag was Roel echter helemaal kapot. ondanks de ontspanning, bleek de inspanning toch te groot. Zijn gezondheid staat zo'n hele dag vissen toch in de weg. Hij heeft geruime tijd gewacht alvorens de auto te starten en de thuisreis te aanvaarden. Later bleek wel dat zijn hart niet optimaal functioneerde en dat een ingreep noodzakelijk was.  Dat neemt niet wg dat niemand ons deze dag nog af kon nemen.