Pages

zondag 14 oktober 2018

14 oktober 2018 Mooie vangsten en een jammerlijke constatering.

Zilveren torpedo's die de hengel zwaar op de proef stellen.
Iedere kans die Roel ziet, benut hij om te gaan vissen.  Omdat zijn gezondheid hem regelmatig in de weg zit, lijkt de drive extra groot. Vandaag is weer zo'n dag, in de wetenschap dat er binnen enkele dagen al een volgende afspraak staat.

Wij zijn niet de enigen die van dit water genieten.
We hebben gekozen voor het water dat de laatste tijd bijzonder productief is gebleken. Een water dat Roel ook erg mooi vindt en daar gaan we heerlijk van genieten.Het is wel bijzonder hoor dat dit water in deze tijd van het jaar zo mooi schoon is, dank zij de aanhoudende droogte dus. Anders staat de neerslag in deze tijd doorgaans garant voor troebel water, vanwege de afvoer. Maar nu dus niet!

De dag is nog jong.
De zon laat de dag geboren worden als wij de boot in beweging brengen. We hoeven niet lang te wachten op de aanbeten en vangen vooral veel baars. Het zijn veel kleine baarzen, maar ook veel vissen van rond de 25 cm.


Dit geldt trouwens ook voor de roofbleien. Opmerkelijk veel exemplaren van eveneens zo'n 25 cm. Dit belooft wat voor de komende jaren!

Veel baarzen van dit formaat
En terwijl we zo voortslepen komen de vissen binnen en houdt de teller de stand bij. Mij lukt dat niet uit het hoofd als het er zoveel zijn. En deze dag zou de teller uiteindelijk stoppen bij 41 stuks!

Halverwege werden we even onaangenaam verrast door een beroepsvisser. Deze kwam uit tegenovergestelde richting en trok onze aandacht. Toen we even later besloten om te keren, we waren halverwege de dag, zagen we de betreffende boot bezig met het plaatsen van netten! Alle alarmbellen gingen rinkelen. Hier op dit water??

Ik heb instanties geïnformeerd opdat zij konden checken of hetgeen hier gebeurde legaal was of niet. Het valt echter niet mee om objectief te blijven, als je het beroep zo bezig ziet. Ik ben later nog benaderd door verschillende instanties voor aanvullende informatie voor nader onderzoek. Wat het uiteindelijk heeft opgeleverd, heb ik echter niet vernomen. Het feit dat men de moeite voor een onderzoek nam, stemde me evenwel gelukkig.

Forse roofbleien in de boot.
Wij toerden lekker terug en kregen ineens ook grote roofbleien in de boot. Echt schitterende aanbeten en flinke knokpartijen alvorens de vis te kunnen landen. Mooie zilveren pijlen met aan gigantisch aanvallend vermogen. En dan te weten dat er heel veel nakomelingen rond zwemmen!


Verticaal direct de grootste baars van deze dag.
Toen we besloten even te gaan gooien en verticalen, bleek dat redelijk ondiep mooie vissen konden worden gevangen en dan nog verticaal ook. Als eerste een serieuze baars en direct daarop een snoekbaars, terwijl deze hier niet zoveel voorkomen. Mooie verrassingen dus.


Drie van dit slag snoekbaarzen maakten de dag helemaal compleet,
En we zetten nog even door met de snoekbaars en wisten er drie te vangen. Onze dag kon niet meer stuk, de enige die verstek liet gaan was de snoek. Maar daar maalden wij niet om, want toen we er een punt achter zetten stond de teller dus op 41, het hoogste aantal op één dag dit jaar.

Ook zonder vis is het hier genieten.