Pages

zaterdag 6 oktober 2018

6 oktober 2018 Vader en zoon hebben een superdag op mooi klein water met heel veel vis.

Twee kleine baarzen, waarbij voor Joshua een handdoek onontbeerlijk is.
Wij hadden elkaar nog niet eerder ontmoet, maar de kennismaking ging snel en de tewaterlating van de Tomasco volgde direct daarop. Het weer was goed en de zichtdiepte van de kleine rivier prima. Gelet op de voorgaande ervaringen, was mijn verwachting eveneens prima.

De kieuwgreep gedemonsteerd.
We pakten het slepen snel op, mede omdat dit hier momenteel erg effectief blijkt te zijn. En ook nu kwamen de eerste vissen snel binnen. Zoals te verwachten draaide het vooral om baars. Wat echter het meest telde was de actie gewoon hartstikke leuk. Met een jonge knul aan boord heb je dit toch nodig. Garantie heb je echter nooit.

Vandaag lukte het echter prima, want toen de boot het water verleit, stond de teller op 42 vissen. Een topdag dus. Tussen de baarzen door meldden zich ook een paar snoeken, 3 wel te verstaan. Niet zo veel dus, maar ze leverden wel die afwijkende felle aanbeten waarop je hoopt.


Ook mooie formaten zaten er bij.
Opvallend was wel dat Joshua de vissen niet met zijn blote handen durfde aan te pakken. Nu maak ik daar nooit een punt van, want het moet leuk blijven en dan moet je anderen niet dwingen tot dingen die dit plezier bederven. Bovendien is een vis er niet bij gebaat als de visser de vis laat vallen en zo komen we tot een goed compromis.
Een paar snoeken zorgen voor variatie
Onder het vissen door wisselen we meer persoonlijke informatie uit. Zoals het werk dat de ander doet of heeft gedaan. Zo kun je ook op persoonlijk vlak veel van elkaar leren. Het biedt inzicht in zaken waar je geen verstand van hebt of zelf verkeerde denkbeelden bij kunt hebben. Ook krijg je die ander dan beter te zien en voor mij betekent het meer verbinding in de boot. Ook hier geldt natuurlijk dat het wel spontaan moet blijven en een bijdrage moet leveren aan een leuke dag.

En zo kachelen we door. Genieten van het mooie weer en de vissen. Zelfs een paar roofbleien nemen deel aan de visserij. Deze vissen blijken hier toch in flinke getale aanwezig en velen krijgen op deze manier de kans hun eerste roofblei ooit te vangen.

Ook nog een paar roofbleien.
We maken er een mooie dag van dit resulteert een paar weken later in een nieuwe aanvraag. helaas kan ik deze niet inwilligen, omdat er al een boeking genoteerd staat. Ondertussen is er wel een andere afspraak gemaakt en zie ik Joost weer terug. In een geheel andere jaargetijde is het een uitdaging er weer een goede visdag van te maken.
Zoek de vis!
Al met al werd dit dus een hele succesvolle dag, waar vader en zoon met plezier op terug kunnen kijken. Voor de gids ook een mooie dag als het op deze manier wil lukken.