Pages

zondag 11 november 2018

11 november 2018 Vader en zoon in een andere samenstelling.

Met zijn oudste zoon was Richard al eens mee geweest. Nu was het de beurt aan Kars. We hadden dit al geruime tijd gepland en ik hoopte op een beter resultaat dan die keer dat Richard alleen kwam en die keer met zijn oudste zoon. Helaas zat het er vandaag ook niet echt in.

Toch hadden we een reuze leuke dag. De locatie meende Richard wel te kennen, maar wat hij nu allemaal te zien kreeg, maakte hem echt enthousiast. De mogelijkheden op dit water en de prachtige omgeving, reuze! Omdat we het niet te moeilijk wilden maken, sleepten we eerst een heel stuk. Daarbij kwamen we alle hele mooie locaties tegen.

Voor we echt van start gingen heb ik Kars gevraagd waar hij de vissen zou zoeken. Het is koud boven water en waar zouden de vissen dan zijn? Dit is best een lastige vraag natuurlijk. Maar als ik vraag waar het water gaat bevriezen als het erg koud is, valt het kwartje. Aan de oppervlakte dus en dan is het dieper blijkbaar warmer en daar zouden ze dan moeten zijn.

Hier komen Richard en Kars voor.

De beten wilden nog niet komen en ik moest dus direct terug denken aan de voorgaande keren. Dan ineens gebeurt het toch en wordt er een vis gehaakt, voor even........ Goed in ieder geval leven in de brouwerij. We gaan door en warempel er komt er nog één. Deze komt wel aan boord. Geen grote, maar evengoed een leuke snoek.

Dan maar weer verder en Richard wordt steeds enthousiaster. Als leverancier van de 12BB bellyboten ziet hij plenty mogelijkheden. En dan ziet hij plotseling iets bekends. Één van zijn 12 boten draait rondjes op een diepe locatie! Richard verbaast zich over de aanwezigheid van deze persoon, want die woont niet eens in de buurt! Wanneer ze elkaar spreken, laat de bellyboter (leuk woord toch!) weten dat hij niet al zijn stekken aan de grote klok hangt, maar nu valt hij toch door de mand.

Erg rustig!
Ook bij hem zijn de vangsten heel matig, terwijl hij toch minutieus aan het vissen is. De Minn Kota waarmee de 12BB is uitgerust heeft hem naar hier gebracht. De auto staat veel verder op. Toch mooi hoor, die bellyboten met hulpmotor.

Bovendien, zo heb ik inmiddels gezien, zijn deze boten voorzien van Scotty hengelsteunen e.d., Raymarine of Garmin dieptemeters en een prachtige accu-set (lithium) in een waterdichte verpakking, die je zo op kunt laden. E.e.a. te verkrijgen bij www.12bb.eu Toch wel iets heel anders dan de bellyboot waarin ik jaren heb rond gepeddeld. Met veel plezier overigens.

Terug naar onze eigen visserij. We gaan nu ook verticalen en karren rustig rond met de Ulterra. Ook een geweldige luxe. De vissen zijn echter geenszins onder de indruk. Ik voel een keer een tik, maar zonder overtuiging. Wat we ook doen, er gebeurt niets. Boven water is de natuur eveneens erg rustig. Er is nauwelijks leven te bespeuren.

De andere boten en de belly zie ik evenmin vangen. Nadat Richard nog even met de belly-kapitein heeft gesproken gaan we terug naar de helling.

gelukkig toch nog een vis.
Op die terugreis komt er dan toch nog een snoekje binnen. Jammer dat het er niet meer zijn. zeker in de wetenschap dat er volop vis zit, de achterliggende periode met 30 tot 40 vissen in gedachten. En toch hebben we een leuke dag. De nadere kennismaking met Richard en 12BB zal zeker een vervolg krijgen.

Alles spiegelt rust!