Pages

zondag 18 november 2018

18 november 2018 Op herhaling, ook in aantallen helaas,

Een stevige dril en een stevige vis voor Borys.
Het begon dus met de vraag twee weken eerder: "Wanneer mogen we terugkomen?" Wel dat is dus vandaag. Een koude dag en daarop heb ik van te voren uitdrukkelijk op gewezen. Ik wilde namelijk voorkomen dat deze dag zou eindigen in een partijtje kleumen.

Gelukkig hadden de ouders van Borys dit ter harte genomen en kwam hij perfect gekleed aan boord.
Tjonge wat hadden ze het goed aangepakt zeg. Nieuwe gevoerde schoenen en prima buitenkleding, dat je warm en droog houdt, Zo durfde ik het wel aan.

Helaas werkten de vissen niet mee om onze lichaamstemperatuur hoog te houden en dus was warme kleding absoluut noodzakelijk. Het werd net als twee weken geleden een moeizame dag wat vangsten betreft. Uiteindelijk kwamen er twee vissen binnen. Een snoek en een snoekbaars.

Hiervoor moest er wel worden geofferd. Tot twee keer toe klonk het "ping" bij het inwerpen door Darek. Er was duidelijk iets mis met de gevlochten lijn die hij gebruikte en zodoende namen twee shads een duik in het water om nooit meer terug te keren.

We visten eerst de stek af waar Darek zijn eerste snoekbaars ooit ving. Daar wist hij nu een snoek te vangen. Zelf sloeg ik hier vast op een snoekbaars die Borys mocht drillen. Toen was de dag nog lang en moesten we flink doorbijten in de hoop nog meer vis in de boot te krijgen. Dit ging dus niet lukken.

Wat we wel kregen, was controle door de waterpolitie. Ik weet niet anders of mijn gasten hebben een vispas. Dit blijkt op zich wel te kloppen, alleen overhandigt Darek een papieren document en niet de pas waarover zijn zoon wel beschikt. De agent bestudeert het document en gaat uiteindelijk akkoord. Ik houd mijn mond en vraag er naar als de politieboot is vertrokken.

Op zich een mooie visdag, maar de vissen lieten het afweten.
Het blijkt dat Darek zijn voorlopige bewijs heeft laten zien, dat slechts een maand geldig is. Mij blijkt na veel omzwervingen en in contact met Sportvisserij Nederland, dat zijn pas wel is verstuurd, maar onbestelbaar retour is gekomen. Inmiddels hebben we alles rechtgetrokken en loopt het zoals het hoort. En zo is er altijd wel iets anders gedurende een visdag.

Gelukkig hebben de mannen vertrouwen en daarom start ik het nieuwe seizoen met hen. Dan spreken we over een geheel ander seizoen en schat ik de kansen hoog in. Ik weet wel dat het soms nog akelig koud kan zijn, maar vertrouw op actieve vis en mooie visdagen.