Pages

woensdag 7 november 2018

7 november 2018 Op stap met de kolonel.

Vol genomen.
We zijn ondertussen al een paar keer samen op stap geweest en willen het gewoon herhalen. Twee pensionado's hebben de tijd en zolang ze gezond zijn en de passie voelen, willen ze het water op. Henk heeft bovendien een naam hoog te houden. Velen kennen hem als de "kolonel". Het zal met zijn snor te maken hebben waarschijnlijk.

Die snor schuift natuurlijk eerst thuis aan. We doen een bakkie, stemmen ons op elkaar af en dan zijn we er helemaal klaar voor. In mijn auto rijden we naar de helling en laten de Tomasco te water. Dan varen we de plas over, rechtstreeks naar de rivier.

Gewoon op de hoofdhaak.
We proberen een paar stekken uit, maar ervaren al snel dat onze kansen elders gezocht moeten worden. Daar aangekomen blijkt inderdaad dat we goed zitten.  We vangen vis, geen kanjers maar best mooie vissen, baarzen en snoekbaarzen.

Henk gebruikt best zware loodkoppen, maar weet prima waar hij mee bezig is en zodoende vangt hij menige snoekbaars en baars. We moeten wel blijven zoeken, over een groter gebied, want ze liggen verspreid. Maar goed, dat is geen enkel probleem, want wij varen rustig rond en pikken onze vissen op.
Een fraaie snoekbaars voor de kolonel.

De vissen die we vangen zijn best actief. De aanbeten komen goed door en dikwijls hebben de vissen de shad vol genomen, Zo vangen we in totaal 15 vissen, 13 snoekbaarzen en twee baarzen. De dagen zijn dus niet zo lang meer en dat maakt dat we er geen hele lange dag van kunnen maken. Bovendien moet Henk nog een flink stuk rijden voordat hij aan kan schuiven aan de eettafel.

Wij hebben in ieder geval weer genoten van deze ontmoeting, die we hebben uitgebreid met de vissen die we mochten vangen. We hopen nog veel vaker samen op pad te kunnen.