Pages

zaterdag 1 december 2018

1 december 2018 Een dag die taai begint maar eindigt dik in de dubbele cijfers.

Een snoekbaars van formaat, gaaf en dik.
Omdat we hadden moeten schuiven met de afspraak en Jan-Philipp er nu extra veel zin in had, ontmoeten we elkaar vroeg in de ochtend. Het was nog niet helemaal licht. Toen we bij de helling aankwamen konden we alles goed zien en lag de boot niet veel later in het water.

We wisten wat we wilden en voeren daarom recht op ons doel af. Eerst waren we lange tijd alleen, maar geleidelijk kwamen er nog een paar boten aanschuiven. Ze bleven echter niet lang, alsof ze de vis niet konden vinden.

Aanbeten die je niet kunt missen.
Wij hadden vertrouwen in onze expeditie en gingen stug door. Dit leverde af en toe een fraaie aanbeet en dito vis op. Soms was het weer enige tijd stilletjes om ineens weer een paar vissen achter elkaar te vangen. Toch zat de vaart er niet echt in en dit deed ons veronderstellen dat het niet een hele dikke dag zou worden, wat vangsten betreft.
Onze veronderstelling werd gaandeweg echter meer en meer gelogenstraft. JP had vandaag ook flink succes. De aanbeten kwamen goed door en hij haakte menige vis. Een goede bijkomstigheid was dat er nauwelijks vis verloren ging. In ieder geval niet ten gevolge van defect materiaal. Natuurlijk ging er tijdens de dril wel eens een vis verloren, maar dat weet je gewoon.

Beauty's waar je je op verheugd
Hoewel we doorgaans flinke vissen vingen, waren ook de kleinere behoorlijk actief. Dikwijls grijpen ze de shad dan bij de staart en hoewel ze in eerste instantie mee omhoog komen, laten ze op enig moment los en kun je weer van voren af aan beginnen. Juist al die activiteit en mooie vangsten tussendoor maken dit spelletje zo verslavend.Mooi dubbel gevouwen
Behalve snoekbaars kwamen er ook een paar baarzen tussendoor. Zelfs de blauwe Wobshad, JP zijn lievelingsaas, werd door een baars te grazen genomen, wat een mooi plaatje opleverde. En natuurlijk zijn de drills van flinke baarzen ook iets waar wij naar uitzien. We vingen er vandaag 7 stuks, hoewel geen 40+ baarzen.
Dit liegt er dus niet om!


Wel hele fraaie snoekbaarzen, waarvan de grootste 63 cm op de lat zette. Werkelijk een mooie dikke en gave vis. Deze hebben we dus zeker gefotografeerd. Van de overige 18 snoekbaarzen legden we slechts enkele vast. Dit slijt ook wel een beetje als er vaak wordt gevist en zeker als er veel wordt gevangen. Na al die jaren gaan al die plaatjes immers toch wel erg veel op elkaar lijken.Zo kwamen we op een aantal waarover we niet hadden durven dromen. Onze dag was helemaal prima en als één van de laatsten kwamen we van het water. Onderweg legde JP de ondergaande zon nog even vast, een regelrechte uitsmijter. De voor die we door het water trokken vervloeide achter ons en voor ons wisten we niet hoe de weg er uit gaat zien. In ieder geval dus nog genoeg om naar uit te kijken.
Een mooie afsluiting.