Pages

vrijdag 29 juni 2018

29 juni 2018 Een optimale familiedag met heel veel hoogtepunten.

In afwachting van wat komen gaat.
Het gebeurt wel vaker dat mensen uit Amerika een dag willen vissen in Nederland. Veelal gaat het dan om mensen met connecties in Nederland. In dit geval een Nederlandse man, die zich in de VS heeft gevestigd en met zijn gezin af en toe naar Nederland komt om zijn familie te bezoeken. Maar dan wil je ook wel iets leuks met je gezin doen en dit kan dus uitstekend door een dag de Nederlandse wateren op te gaan en te gaan vissen.

Twee boten is toch beter met zo'n gezin.
Met z'n vieren in één boot wordt dan wel krap en daarom staat mijn collega Thom Prüst (www.predatorfishingguide.com) mij bij. Hij staat al te wachten als ik arriveer. Onze gasten zijn echter nog onderweg en laten weten dat ze oponthoud hebben. Maar iets later dan gepland komen we toch samen.Het is mooi weer en we hebben er allemaal zin in. Vader lijkt een echte fanaat en de jongens haken aan. Moeder is er vooral voor de gezelligheid en dat gaat helemaal goed komen. De jongens stappen eerst bij mij in de boot, terwijl hun ouders bij Thom instappen.

De eerste vissen komen binnen en de andere boot geniet mee.
Het eerste wat we doen is slepen. het lijkt misschien wel saai, maar zeker met onervaren mensen, is het een goede en ontspannen manier om er in te komen en ook om nader kennis te maken. Toch boekten we vrij snel succes en kwamen er enkele mooie vissen in de boten, baarzen en snoekbaarzen.
Hoewel ik goed uit de startblokken kwam moest ik het gaandeweg afleggen tegen Thom.
Jigging ging hem goed af!
Bij een damwand aangekomen legden we de boten voor "anker". Heerlijk hoor als je geen anker nodig hebt, maar deze functie door een druk op de knop kunt activeren op de Minn Kota. Daar wist de vader jiggend verscheidene kleine snoekbaarzen te verschalken. Moeders ving zelfs een mooi dik exemplaar.Hilariteit bij het terugzetten.
Dit alles sloegen we vanuit de Tomasco gade. Ook het terugzetten door moeders, wat een hilarisch schouwspel opleverde. Omdat de boten vlak bij elkaar lagen genoot het hele gezin mee van alle gebeurtenissen. gelukkig ving één van de jongens nog een fraaie baars en werd het niet eentonig.Nog een fraaie baars ook.
Na verloop van tijd werd het tijd voor de lunch. We legden de boten naast elkaar en gingen aan tafel.
het was een gezellige boel en toen het tijd was om de hengels opnieuw ter hand te nemen, stapte moeder bij mij in de boot en één van de jongens stapte in bij zijn vader.


Hij had er veel gevoel voor.
Omdat we nog een heel eind terug moesten, zetten we de boten in beweging en sleepten met pluggen. Het duurde erg lang voordat we weer actie kregen, maar gelukkig keerde het tij en kreeg ik de meeste vissen in de boot. de rollen waren blijkbaar omgekeerd. Misschien kwam dit ook wel omdat de vader bij mij in de boot was gekomen.


Een beetje lastig vasthouden zo'n meerval.
In ieder geval kreeg de oudste zoon ineens een keiharde aanbeet en volgde er een idem dito dril.
Het duurde geruime tijd eer de vis zich toonde, maar de vreugde was groot toen het om een meerval bleek te gaan. Niet groot, maar 80 cm is toch een flinke vis en het feit dat hen dit mocht gebeuren was natuurlijk helemaal geweldig.En tot slot ook nog een kapitale baars.
Later haakte de vader ook nog eens een kapitale baars, zijn grootste ooit en kon de dag al helemaal niet meer stuk. Het werd echt een hele geslaagde vakantiedag, die heel veel herinneringen opleverde.
Men gaf te kennen volgend jaar weer een dag mee te willen, en dat is toch wel een mooie erkenning.