Pages

zondag 24 februari 2019

24 februari 2019 Na een hele korte lappenmand moest ik er uit.

Ik had even een kort ziekbed, hoewel dat gelukkig reuze meeviel. Een dag slapjes, maar de volgende dag toch de tuin in, want binnen zitten was geen optie. Daarvoor is het weer veel te mooi. Maar nu is het zondag en er staat niets gepland en dus moet ik er uit. Ik kan dit zomerse gevoel niet weerstaan.

Mooie regenboogkleuren in de lucht.
In mijn eentje er een dagje op uit. Heerlijk! Niet te vroeg, maar wel zodanig dat het de moeite waard was om de boot uit te laten. De dagen zijn immers ook al een stuk langer en dan kun je lekker lang vissen. Bij de helling ontmoet ik twee plaatsgenoten, die ook al een keer met mij mee waren. Gezellig even bijgekletst en ondertussen de boot in gereedheid gebracht.


Onderweg naar mijn bestemming blijkt dat er weer veel bellyboaten en kano's in de weer waren. Het lijkt erop dat er workshops of iets dergelijks wordt verzorgd. Er zitten namelijk ook mensen op de oever te wachten tot ze het water op kunnen. Het is wel duidelijk dat het vissen met de kano's steeds populairder wordt.

In eerste instantie staat er toch nog redelijk wat wind op het water. Maar het werd al snel rustiger, de wind ging liggen en dat vond ik best prettig. Heerlijk hoor, water als een spiegel, met het zonnetje er bij. Na een kort ziekbed is dat pas echt relaxed. De vissen zijn dat echter ook. Wat echter weer eens wordt benadrukt, is dat je je snel verkijkt op de temperatuur.  beter te veel dan te weinig laagjes, blijft het motto. Want als je het koud krijgt is de lol er snel af.

Helaas kun je de zomerse temperaturen hieraan niet aflezen.
Het is zoeken geblazen en zo af en toe een aanbeet, waarbij andermaal veel staartbijters. Veel kleine vis dus. Ik vind ze op 6,5 meter diepte, maar ook op 8 meter. Soms zijn het aanbeten met veel overtuiging, waarbij de shad veelal wordt geïnhaleerd. En dan zijn er weer die tikjes, waarop je eigenlijk niet eens kunt slaan om de haak te zetten.


Ik ben hier ook met een missie want twee dagen later zou Roel weer komen en hij wilde graag met kleine shadjes vissen, met een wat zwaardere loodkop en die heb ik geprepareerd. deze wil ik vandaag uit proberen en dat gaat heel succesvol. Op vrijwel alle shads vang ik vis, dus dat zit wel goed.

Zo zoekend en experimenterend weet ik 10 snoekbaarsjes te haken en te landen. Allemaal kleine vissen, maar niet minder welkom. Het werd een super visdag die me heel veel voldoening bracht. Ik was helemaal klaar voor het volgende bezoek van Roel en keerde tevreden huiswaarts.

Links en rechts het effect van de regenboog.
Bij de helling ontmoette ik dezelfde mensen als bij het vertrek. Ze vroegen me hoeveel ik er had gevangen en reageerden in de tarnt van ohh. Daar bleef het bij en dat kan ik me ook wel voorstellen want de vis sprong zeker niet in de boot. De stek kan nu heel bepalend zijn.