Pages

zondag 24 maart 2019

24 maart 2019 Een nieuwe uitdaging

De ervaring maakt de meester!
De vorige keer hadden we één snoek twee keer gevangen, dat was alles. Nu wilden we iets anders en zo stonden we een de stromende rivier met bruin water terwijl het water zakte. Er lag er veel slib op de helling. Een smeerboel kun je gerust zeggen. In overleg hebben we boot goed gepositioneerd om zonder risico te kunnen afvaren. Dit lukte vervolgens uitstekend.

Eerst maar weer een bekende stek uitwerpen. op verschillende dieptes probeerde JP de vis te verleiden, maar hij ervoer slechts één aanbeet. Dan beslissen we een heel stuk te varen en daar ons geluk te beproeven. Het water stroomt rustig en zon schijnt volop.

Aangekomen op de volgende stek is het direct raak. JP  slaat vast op een stevige vis. De eerste verticale snoekbaars is binnen en voor JP een mooi begin. Het verticalen is voor hem altijd nog een uitdaging. De tweede vis, aanzienlijk kleiner, is ook voor hem. Dit gelukkig een geheel andere beleving dan de voorgaande visdag het geval was.

Dan begint het bij mij te lopen en komen er een stuk of vier op rij. We gaan stug door, terwijl de wind in kracht toeneemt en deze komt uit het noorden. Derhalve is het ineens een stuk minder aangenaam en wordt het lastiger de boot goed te sturen. Toch vangen we de nodige vissen, vooral veel kleine.

Alleen de grootsten hebben we gefotografeerd.
Dan besluiten we een plasstop te houden en andere stekken te proberen. Zo veel mogelijk uit de wind, vissen we kribvakken uit. Het is een moeizaam verhaal, maar we weten er een paar te vangen.
Ook raken we nog twee shads kwijt.

Dan neen we het snode besluit helemaal terug te varen naar de stek waar we zijn gestart. Daar aangekomen weten we al snel de draad weer op te pakken. De wind blijft ons overigens wel parten spelen. Toch dwingen de teller naar 21 en vinden het dan welletjes.

We keren terug naar de helling en pakken het traileren weer goed overwogen aan. We hebben een lijn achter aan de boot bevestigd en ondanks de stroming vindt het traileren nu keurig gecontroleerd plaats. Als je zoveel samen op het water zit bout die ervaring zich wel op en ook dit aspect draagt bij aan mooie visdagen.