Pages

dinsdag 26 maart 2019

26 maart 2019 Met het dalen van het water en het wegvallen van de stroom, laten de snoekbaarzen het afweten.

De enige fotogenieke vis en visser van de dag.
Daags van te voren komt Roel al langs om mijn bestelling af te leveren. Hij kan namelijk zorgen voor de lekkerste kersenbonbons voor mijn echtgenote. Met Roel naar Maurik.Hij slaapt weer op een adres in de buurt, a hoewel best nog een stukje reizen.

De volgende ochtend komt hij weer naar mij thuis en drinken we eerst een bak koffie. Daarna gaan we overladen met alle kleding, hengels en dozen op stap. Roel heeft er zin in en zit in de boot voordat ik de motor heb kunnen starten. Ik krijg nog net de motor gestart om op tijd weg te varen, weg van het ondiepe water, waar de wind me heen blaast.

We gaan eerst even iets proberen bij de rivier. Een andere boot is daar al bezig, maar vertrekt spoedig.
Wij zien er al snel ook geen gat in en vertrekken eveneens. De volgende stek is vergelijkbaar met die van eergisteren en Roel haakt heel snel de eerste vis.  Goed bezig!

En dan volgt al snel de tweede en de derde en de vierde, een fraaie baars. Dan is het ineens ook weer gebeurd. Fijn hoor dat de gast zo goed uit de startblokken komt. Deze vissen neemt niemand ons nog af, al hoewel ze natuurlijk al lang weer zwemmen. Bewijs hebben we evenwel niet, omdat de vissen zonder te hoeven poseren, terug gaan.

De volgende stek zoeken we nauwkeurig af, maar er beweegt niets. Uiteindelijk vangt Roel een mini, die vals is gehaakt. Het lijkt er dus op dat we hard zullen moeten werken om het aantal nog een beetje op te schroeven.

Nog maar eentje van dezelfde vis, want meer is er vandaag niet.
Dan varen we nog een stuk verder en bevissen een stuk water uit de wind, die ijskoud is. Behalve dat we verticaal - en werpend vissen, slepen we ook een dobber mee, waaronder zich dood aas bevindt. We moeten ons echter tevreden stellen met wat zich boven water afspeelt. Dan op het allerlaatste moment, meldt zich mijn eerste snoekbaars.

We verlaten de stek in de luwte en proberen op de terugweg nog het een en ander. Dan vind ik op zes meter water toch weer wat activiteit en vang mijn tweede vis van de dag. Het is echt zoeken en sprokkelen. Toch loopt de teller zodoende nog een beetje op.

Terug dan maar weer, een heel stuk varen. We hebben besloten terug te keren naar de stek waar we het eerst vingen. En warempel vangen we er nog een paar. Vandaag alleen maar kleine vissen, maar we vangen tenminste.

Het is echt geen pretje in die koude wind en daarom stoppen we in de wetenschap 1 baars en 10 snoekbaarsjes te hebben gevangen. Thuis warmen we eerst op en drinken een bak koffie.
Daarna gaan we er samen op uit omdat we anders allebei alleen aan tafel zitten. Dan is het toch veel gezelliger om samen uit eten te gaan.