Pages

dinsdag 29 oktober 2019

29 oktober 2019 Het weer is te mooi !

Wat een weertje! En nu maar zien hoe de vissen erop reageren.
Gisteren is Silvan vanuit Zwitserland gearriveerd en hebben we elkaar al ontmoet om de plannen voor de komende dagen te smeden. En daarom staat hij nu om 7.30 uur voor de deur. Hij heeft weinig spullen bij zich en deze liggen dan ook snel bij mij in de auto. Dan vertrekken we naar onze eerste bestemming.

Helaas rijden we lang in de file, alvorens bij de hobbel de bobbel helling de boot te water te laten.
gelukkig staat er weinig wind en hebben we geen problemen met het afvaren.  Een andere boot heeft net de meest nabij gelegen plek ingenomen.

Daarom varen we eerst naar de tweede stek, die ik in gedachten heb. We zijn nog maar net bezig, langs het stijle talud en boem daar is de 1e verticale snoekbaars. Silvan is het kunstje duidelijk niet verleerd en dat biedt perspectief.

Het weer is ineens heel zonnig maar koud. Warme kleding onontbeerlijk. Maar dan is het ook echt genieten geblazen. De vraag is echter hoe de vissen gaan reageren op die hoge luchtdruk. In ieder geval blijft het nu bij die eerste snelle vangst. Ook de eerste stek, die inmiddels vrij is, levert niets op.

Werpen is een stuk actiever.

Daarom gaan we vervolgens de rivier op om te slepen. Ook dit brengt geen verbetering. Het is echter wel heerlijk om tijdens het slepen ook te werpen. Dit is een stuk actiever.

Toch gaan we opnieuw verticalen bij de brug, omdat daar er heel klein beetje stroming staat en boem daar is de tweede snoekbaars voor Silvan.

Dan mag ook iets vangen: een grote grondel! Maar deze telt volgens Silvan niet mee. Voor mijn vangstregistratie echter wel, want dit biedt inzicht in alles wat je tegen komt. Nu weten we echter ook zeker wat die pseudo aanbeetjes te betekenen hebben: grondels dus.
De kleien vissen die we vangen worden niet vereeuwigd, maar de omgeving wel.

Verder gebeurt er echter niets meer, behalve vast zitten. Gelukkig doet de kunstaasredder zijn werk en gaat er niets verloren. Dan gaan we een heel stuk varen en dan weer slepen. Tijdens het slepen komt die keiharde aanbeet, maar we haken de vis niet. In ieder geval was er actie en het bewijs dat er iets mogelijk is.

Dan gaan we verticalen op een plek  waar veel vis aanwezig is. Dit levert evenmin resultaat op. Andere boten zijn ook zoekende en daarom besluiten we terug te gaan naar de brug. in eerste instantie is het niets  maar dan komt er toch een baars in de boot.

Vervolgens gaan in deze mooie zonnige omgeving nog een stuk slepen, onderweg naar het beginpunt, want de tijd heeft niet stil gestaan.  Zo vangen we nog een baars en een baby snoekje. Drie soorten (plus een grondel!) zijn dan weer binnen. Toch een leuke bijkomstigheid.

De eerste serieuze vis.
Terug bij ons vertrekpunt gaan we weer verticalen en daar vangt Silvan de eerste echte serieuze vis.
Een mooie vijftiger snoekbaars. Dit blijkt tevens de laatste vis van de dag te zijn. We raken helaas nog een shad kwijt, die zodanig vast raakt dat we deze niet kunnen bereiken met de kunstaasredder.


Ten slotte besluiten we nog een rondje te gaan slepen met groot en dieplopende pluggen en shads.
Omdat hier geen enkele respons op komt besluiten we er een punt achter te zetten. Het is een mooie eerste dag van de driedaagse geweest en er wacht ons waarschijnlijk weer file. En dus is het drommels mooi geweest.

Die file komen we inderdaad tegen, maar gelukkig niet zo heftig als vanochtend. De komende dagen heb ik hoop dat ons dit lot niet meer treft, gelet op de bestemmingen.

Zo mooi kan Nederland zijn.