Pages

vrijdag 8 november 2019

8 november 2019 Even niet weten wat je overkomt!

Eindelijk komt het er weer eens van. Samen gaan Reinier en ik het water op. Soms loopt het gewoon zo, evenals bij Anne. Bij Anne zat er er twee jaar tussen, zonder dat we er erg in hadden. Maar nu is het zaak dat we weer samen gaan genieten van het vissen.

Daaraan voorafgaand biedt ik Reinier eerst nog iets te eten en te drinken aan en na dit te hebben genuttigd, gaan we naar het water. Mijn geachte collega is daar reeds, zo lezen we af aan de auto met lege trailer. Visgids Biesbosch staat er met grote letters op.

Wij laten de Tomasco te water en begeven ons naar de rivier, die een klein beetje stroomt. Toch geeft de snoekbaars blijkbaar geen aanleiding gretig naar onze aasjes te happen. Daarom gaan we snel verder en proberen diverse stekken en dieptes. Vooralsnog gebeurt er helemaal niets.

De eerste van deze dag en één die er mocht zijn.
Dan maar weer iets verder, naar diepere oorden. En daar weet Reinier de vloek van eerder  te doorbreken. Althans zo heeft ons laatste bezoek aan deze locatie destijds ervaren. Nu verschijnt er mooi formaat snoekbaars in de oppervlakte en zijn we opgetogen. De verticale aanpak werkt weer.

Daarna wordt het weliswaar direct moeilijker. Ik van af en toe een kleine vis, maar bij Reinier wil het maar niet vlotten. Toch die verdomde vloek? Later weten we dat deze echt wel verbroken is. Gaandeweg gaat het toch weer gelijkmatig op.

We hebben ook geruime tijd gesleept met dieplopende pluggen. Dit levert helaas geen respons op. Zelfs niet vals gehaakt, zoals een keer eerder het geval was. Ook een haven, waar toch mooie signalen zichtbaar worden, levert geen "happers" op. Blijkbaar willen ze alleen maar kijken.

Dan aanvaarden we de terugweg en proberen werpend en verticalend vissen te verleiden. Reinier heeft ondertussen ook zijn dropshot hengel in stelling gebracht. Uitgedost met een een voorntje die mijn geachte collega ons heeft verstrekt bij zijn vertrek, bieden we de vis dus een extra attractie aan.

Ook nog een baars.
Het zotte is dat deze visjes wel worden betast, maar geen daadwerkelijke aanbeten opleveren. Overigens geheel in overeenstemming met de andere aanbeten die we signaleren. Toch lukt het ons weer een paar snoekbaarzen en een baars te slim af te zijn.

terug bij de plek waar we onze eerste vissen vingen, krijgen we toch weer iets meer voldoening. Ook Reinier krijgt er meer grip op en zo loopt de teller op naar 11 vissen. Omdat de tijd niet stil staat en we nog even willen kijken of de geringe stroom op de rivier wat meer leven onder de roofvissen teweeg heeft gebracht, zoeken we nog enkele stekken af.

De laatste die we aandoen, levert in eerste instantie een hanger op. gelukkig kunnen we die met de kunstaasredder lossen. De stroom die hier staat, stemt ons hoopvol en dus gaan we nog heel ven door.
Dan weet ik even niet wat me overkomt. Het is zo'n aanbeet waarbij je even alle controle en richting kwijt raakt, zo hard.

Deze vis zorgde voor een uiterst kromme Godfather.
Vervolgens zit ik met een uiterst kromme Godfather in de hand en aan de lijn een vis die zich hevig verweert. Toch krijg ik er gaandeweg meer grip op en dan zien we in de oppervlakte een schitterende snoekbaars verschijnen. Yes!! Dit is wat we graag zien en onze dag is helemaal goed als de vis in het schepnet verdwijnt. Tjonge wat een schitterend beest zeg!

Wij zijn helemaal blij met deze afsluiter van 12 vissen. het was niet makkelijk, maar helemaal gelouterd bergen we onze spullen op, zodat we bij de helling niet meer ingewikkeld moeten doen, want dan is het al bijna donker. En inderdaad, als wij op het punt staan huiswaarts te gaan, valt de duisternis in. De winter staat voor de deur en over een maand alweer de kortste dag.

De dag is ten einde.
Thuis nuttigen we nog het een en ander en dan waagt Reinier zich weer op de weg, die waarschijnlijk weer rijkelijk is gevuld met auto's die zich langzaam huiswaarts bewegen. Iets dat het afleggen van lange afstanden ten behoeve van het vissen wel in de weg kan staan. In ieder geval heeft Reinier de mogelijkheid deze dag nog eens de revue te laten passeren.