Pages

maandag 9 augustus 2010

9 augustus 2010, kennismaking met "Visgids Erik".

Voor de zomervakantie heb ik Erik Veldkamp benaderd. Dit naar aanleiding van een krantenartikel, waarin hij zich presenteerde als visgids. Ik was benieuwd naar zijn ervaringen als visgids. Wie weet was er wel een samenwerking mogelijk tussen ons.

Al snel bleek dat onze beleving van het vissen erg op elkaar aansloot. Net als bij mij staat ook bij hem het genieten centraal. We spraken daarom af om een keer samen te gaan vissen en ondertussen te brainstormen over onze mogelijkheden.
Onze keuze viel op vissen vanuit de boot op de Maas bij Maasbommel. Die rivier lag er rustig bij en daardoor zouden we ruim de mogelijkheid hebben om te vissen en toch ook veel met elkaar te praten.
Trollend met pluggen struinden we de rivier af.
Zeker aan het begin van de dag liep het erg goed en vingen we verschillende mooie vissen, waaronder ook een mooie winde.


Uiteindelijk stond te teller op 16 vissen. Daarbij schaamden we ons niet om ook een klein baarsje mee te tellen dat het lef had om een plug groter dan zichzelf aan te vallen en een blank voorn (!) die netjes in de bek gehaakt werd. Een erg geslaagde dag dus, ik weet nog niet hoe, maar in de toekomst zullen Erik en ik zeker iets voor elkaar kunnen betekenen.