Pages

donderdag 8 september 2011

8 september 2011. Geen bericht, goed bericht.


Sinds het laatste verslag van 23 augustus ben ik regelmatig het water op geweest. Echter niet alle visdagen verdienen een uitgebreid verslag op deze site. Hiermee doel ik in het bijzonder op de vis-dagen met mijn vaste maat Lucien de Kroon.
Hij is namelijk auteur voor de site http://www.metersnoeken.nl/. Dan past het m.i. niet om ook hier uitgebreide verslagen te plaatsen.
Omdat de indruk zou kunnen ontstaan dat het bij mij helemaal stil ligt, wil ik toch even memoreren aan de achterliggende periode.

Zo heb ik een dag op het Gooimeer gevist met een bekende. Hiervan heb ik ook zelf weer geleerd. Het gegeven dat ik toch enkele snoekbaarzen wist te vangen, terwijl er bijzonder slecht gevangen werd, gaf me veel voldoening.

Een avond vanaf de kant langs de Waal leverde nog een mooie roofblei op, die me bijna de hengel uit de handen sloeg, zo heftig was de aanbeet. Een avond met de bellyboot bleek helaas een kansloze missie.
Soms wil het gewoon echt niet, ongeacht wat je uit de kast haalt. Toch valt er ook dan wel weer iets te beleven. Bijvoorbeeld een grote groep ooievaars.

Een andere visafspraak kon helaas geen doorgang vinden, vanwege een auto-ongeluk in de familie. Dan is het vissen natuurlijk even bijzaak geworden. Gelukkig is het bij een verongelukte auto gebleven en kan het leven verder in goede gezondheid doorgaan.

De Lure & Fly Fair in Maurik bood weer een goede gelegenheid om aan bestaande en nieuwe contacten te werken. Dan valt me telkens weer op hoeveel mensen je kent en omgekeerd hoeveel mensen jou kennen.
Het opstarten van de activiteiten als visgids dragen daar zeker aan bij.

Maar de achterliggende periode staat vooral in het licht van de nieuwe boot van Lucien, de Tomasco. Hiermee zijn we ondertussen twee keer op stap geweest en zoals eerder aangegeven doet Luus hiervan uitgebreid verslag op de site van Metersnoeken. Het is een geweldige ervaring om met deze stabiele en ruime boot het water op te gaan. Vooral gelet op het grote verschil met de voorgaande boot van Luus. Tevens zit hierin voor mij de bevestiging dat ik zelf een goede keuze heb gemaakt wat de aanschaf van de Princecraft betreft. Ook wil ik niet onvermeld laten dat we de nodige vissen hebben gevangen en dat vooral de baarzen hieraan een belangrijke bijdrage hebben geleverd. Ook de roofbleien, snoeken en windes werkten mee en dan is het avontuur al gauw weer compleet.

De komende dagen wordt er weer veel gegidst en verschijnen de betreffende verslagen weer.