Pages

maandag 27 februari 2012

19 februari 2012 een dag van moeilijke keuzes

Onze tweewekelijkse visdag stond weer voor de deur. Daags van te voren voerden Luus en ik druk overleg over de best mogelijke keuze. We wilden naar de Merwede, omdat we daar al weer enige tijd niet waren geweest. De berichten over de lage waterstanden op de Waal waren echter dermate dat we problemen verwachten bij het traileren. Vandaar dat we op het laatste moment besloten naar de Maas te gaan. Daar waar we een maand geleden nog rechtsomkeert maakten, omdat we ons daartoe, vanwege het hoge water , genoodzaakt zagen.

Om een lang verhaal kort te maken, val ik maar met de deur in huis wat de vangsten betreft. We hebben geen stootje gehad! Hoewel we voldoende fantasie en materiaal hebben om een visdag enigszins te sturen, moeten we ook af en toe onze meerdere erkennen in de hogere machten. De rivier stroomde flink en we hebben alle mogelijke stekken aan de tand gevoeld, zelfs meerdere keren, Op verschillende tijdstippen dus. Behalve van de rivier hebben we ook gebruik gemaakt van de aangrenzende zandwinputten. Daar vonden we wel luwte, maar evenmin vissen.

Toch kijken we evengoed terug op een fijne dag, hoewel we natuurlijk liever wel hadden gevangen.
Om een indruk te geven van wat wel hebben ervaren zijn bijgaand foto's toegevoegd. Wanneer we ons hadden laten weerhouden om te gaan, hadden we ook dit gemist en dat zou wel jammer zijn geweest.

Al hoewel niet leuk is te zien hoe deze nijlgans er aan toe was. Ondanks het feit dat de ene vleugel er bijna was afgerukt, wist deze nijlgans toch nog onder water te duiken, toen we dicht bij kwamen.

Een fazantenhaan meende dat we hem niet konden zien en drukte zich plat tegen de grond. Toch kon ik nog een aantal leuke platen schieten en lieten we hem verder maar in de waan.

Het weer was echt type februari . Zon en sneeuw wisselden elkaar af. De wind bleef echter ongewijzigd, erg hard. Dit maakte het vissen extra lastig. De andere kant van het verhaal waren de unieke kleuren ten gevolge van het het spel van licht, lucht en water.

Wat we ook hebben gedaan, is het verkennen van stukken water waar tot nu toe niet aan toe waren gekomen. En zo werd het dus toch een waardevolle dag, die ons weer aanzet tot nieuwe uitdagingen

Voor meer foto's zie: http://www.totalfishing.nl/vangstmelding,12,12688.html