Pages

woensdag 12 juni 2013

5 juni incasseert Eduard zijn tegoedbon.

Hoewel we in de maanden januari / maart voortdurend hebben geprobeerd een afspraak te maken, heeft het weer er voor gezorgd dat het geen doorgang kon vinden. Omdat Eduard reeds tien keer mijn gast was, is hij nu in het bezit van een bon die goed is voor één dag gratis gidsen en deze komt hij eindelijk verzilveren.
Omdat de hoge waterstand ons belemmert om bepaalde wateren te bevissen, kiezen we voor een locatie waar we deze problematiek niet hebben.

Bij de helling staat Eduard al op me te wachten. Maar ook Piet en Ron zijn van de partij en zo komen er weer twee boten bij elkaar die door dezelfde eigenaar zijn / worden bevaren. Altijd weer leuk, zo'n blik in het verleden met vele goede herinneringen. De Tomasco wordt nog eens onder de loep genomen en gaat dan snel te water. Piet en Ron zijn al gestart en wij wensen hen veel succes en gaan het verderop proberen.
Met kleine pluggen vissen we het kraakheldere water af. Wanneer we de boot draaien, krijgt de plug van Eduard blijkbaar de juiste actie en wordt gegrepen, door een mooie snoek.

De dril in het kraakheldere water is een genot om te zien. Wanneer de vis binnen is, blijkt deze vervelend te zijn gehaakt en daarom wordt de hakentang ter hand genomen. Met de haken worden korte metten gemaakt en zijn niet langer bruikbaar. Maar de vis komt er goed van af en mag na het maken van de foto's terug.

Vervolgens gaan we werpen bij een mooi talud. Helaas blijkt hier niemand thuis te zijn. In ieder geval niemand die ons wil ontmoeten.
Dus gaan we iets anders proberen. We slepen weer veel water af, maar zonder resultaat. Niet echt iets waar je naar uitkijkt. Onder een brug weet ik in de schaduw een snoekbaarsje te verleiden. Dit geeft wel voldoening, maar ik zie ze liever aan de hengel van Eduard.
Dan gaan we weer een stuk slepen en weet ik een baars te strikken. Het blijft echter bij deze ene.


Op de terugweg krijgt Eduard een keiharde aanbeet en weet zich in een stevige dril geconfronteerd met een tegenstander van formaat. Eindelijk komt de vis in beeld. Het blijkt om een mooie roofblei te gaan. Geweldig dat het dan toch gebeurt; een nieuw record wordt gevestigd. 70 cm is toch een schitterende afmeting voor een dergelijke vis.

Dan blijft het weer lange tijd stil en stellen we ons tevreden met de natuur boven water. En hier is veel te zien, met name ganzen, waarvan veel met jongen. ik ben blij dat we ze zo veelvuldig tegenkomen, ook al zijn de boeren er niet blij mee.
Op een kruising kreeg ik dan toch nog een tik op de gesleepte plug en kan ik nog een snoekbaars drillen. Zo vangen we toch nog wat vissen. Later zal blijken dat Piet en Ron zich tevreden hebben moeten stellen met enkel een paar volgers.


We hebben weer een schitterende dag gehad en mooie vissen kunnen fotograferen. Niet veel maar wel de moeite waard. Eduard komt er graag voor terug.