Pages

donderdag 13 juni 2013

7 juni leert Frank een ander water kennen.

Hoewel het de bedoeling was om direct bij de start van het seizoen samen het water op te gaan, ging dit niet lukken. Nu lukte het wel en kon Frank zijn vakantie op een mooie manier afsluiten.
Omdat de stekken waar we anders vissen een slecht perspectief boden, stelde ik een ander water voor. Hiervoor was Frank wel te porren en precies op tijd arriveerde hij op de aangegeven locatie. Enige dagen eerder was ik hier ook en vingen we veel vis en was het nog rustig op het water. Nu was het mooie weer echt doorgebroken en wilde iedereen het water op, zo bleek gaandeweg de dag.Omdat alles al klaar stond, zaten we enkele ogenblikken later al op het water. Frank was verrukt over de omgeving en genoot vanaf de eerste seconde. Al slepend volgden we het midden van het water. Niet veel later meldde zich de eerste baars. En gaandeweg kwamen er meer aanbeten, waarvan enkele vissen losten. Het was niet zo wild als enkele dagen eerder, maar beslist niet saai en dat zal het ook nooit zijn, met goed gezelschap en een mooie omgeving.Omdat we van afwisseling houden, zochten we een locatie om te werpen. Helaas kregen we geen aanbeten maar daar stond het spektakel van de sterns tegenover. Het was een drukte van belang bij de nesten en met het jagen op voedsel.

We vervolgden onze weg en kwamen op een deel van het water waar graag baarzen huizen. Deze stelden ons niet teleur. Enkele mooie exemplaren kwamen binnen bereik en werden vereeuwigd.Omdat we naast het slepen en werpen ook graag verticalen, wisselden we van tactiek. Ik kreeg vrij snel respons op de kleine Komodo. Een snoekbaarsje zag deze shad wel zitten. Daar bleef het echter ook bij. Maar toch was er weer de voldoening van de het resultaat dat een andere techniek opleverde.

Het slepen leverde vervolgens nog mooie vissen op. We kregen weer drie soorten in de boot waarbij mooie exemplaren.

Het weer werd steeds zomerser en daar gaven veel mensen gehoor aan. Het aantal boten nam in rap tempo toe en het was gedaan met de rust.
Volgeladen sloepjes illustreerden een bedrijfsuitje en de hilariteit was volop aanwezig. Één van de opvarenden vroeg op enig moment af we van stoel konden ruilen! Blijkbaar had hij te weinig zitvlees voor de bankjes en zag hij onze luxe visstoelen wel zitten.

Ook de ganzen en hun jongen werden gestoord door alle drukte en toonden een onrustig gedrag.

Omdat wij al vele uren op het water zaten en Frank thuis nog een gezellige avond wachtte, zetten we er een punt achter.

Binnenkort verwacht ik Frank weer terug voor een volgend avontuur.