Pages

zaterdag 7 december 2013

8 oktober Een nieuw traject, maar weinig perspectief.

Eduard komt zeer regelmatig langs en dan is het zaak om af en toe eens iets anders te proberen. Vanuit dezelfde uitvalsbasis besloten we een andere richting in te slaan.
Maar eerst groetten we de "Pieten" die vanuit mijn oude vertrouwde bootje, in de opkomende zon hun eerste worpen maakten, om een "hapgrage" vis te haken. Wel grappig hoor, twee van die Pieten in één boot. In relatie tot alle ophef over onze nationale jaarlijkse verkleedpartij, Sinterklaasfeest genaamd, zouden deze twee niet misstaan in zo'n pak met muts en pluim.

Er werden over en weer plaatjes geschoten en dan krijg je ook de "spiegel" weer eens voorgehouden! Ik kan dit wel waarderen, want alleen foto's in de eigen boot, maakt het wel eens saai. Maar je hebt ook altijd weer de mogelijkheid om de omgeving in beeld te brengen en niet te vergeten de vogels en andere dieren. Daar moesten we vandaag ook wel toe overgaan, omdat de vissen het behoorlijk lieten afweten.Hoewel het traject nieuw was, zie je toch kansrijke stekken en steekt daar tijd in. Er kwamen wel enkele vissen binnen, maar daarvoor moest veel moeite worden gedaan. Bovendien bleef het formaat erg bescheiden. We zochten trajecten op met een mooi talud en lieten in het stromende water de shads hun werk doen. In de kribvakken probeerden we talloze stukken kunstaas uit om een vis te verleiden.
De verleiding bleek voor ons groter dan voor de vissen. Wij hadden een grenzeloos vertrouwen in het door ons gepresenteerde kunstaas. Maar als je geen medewerking krijgt blijft het een éénzijdig gebeuren.Wij hebben wel veel over de dit stuk water geleerd en zien het dan ook als een investering die zich ooit terug zal betalen. Tijdens deze dag hebben we ook veel nieuwe dingen uitgeprobeerd, met de zekerheid dat de opgedane kennis later weer van pas komt.


Bepaalde ontmoetingen worden het best levend gehouden door het vast te leggen en dat hebben we gedaan. Behalve de Pieten, die bij terugkeer al vertrokken waren, kwamen we veel vogels tegen en speelden we wat met ons kunstaas.

Hoewel deze dag dus weinig vis opleverde kijken we er tevreden op terug. Het was weer gezellig en leerzaam.