Pages

vrijdag 28 februari 2014

1, 2 en 3 november Een visweekend voor drie Belgische gasten.

Hermann heeft alles geregeld en komt samen met Peter en Didier een paar dagen naar Nederland. Een B&B biedt hen onderdak en samen met een paar collega's heb ik gezorgd voor een behoorlijke verscheidenheid aan locaties. De avond van te voren komen de mannen nog even langs om optimaal af te stemmen en de ontbrekende papieren in ontvangst te nemen.
De volgend ochtend rijd ik naar het westen van het land, waar Pim ons opwacht. Op een grote parkeerplaats treffen we elkaar en rijden achter Pim aan naar de  bestemming van deze dag. Een echt snoekwater waar we gaan slepen en werpen. We varen met twee boten achter elkaar. Dit is geen enkel probleem, want we vangen beiden vis. Bij een brug haakt Hermann een mooie, vis die helaas verloren gaat. Tussendoor komen er kleinere exemplaren binnen. Bij Pim ontstaat er erg veel enthousiasme als die metervis, waar we op hopen, binnen komt.
Bij mij in de boot krijgt Hermann nog een keer een echte dreun, die helaas resulteert in gehavend materiaal. Ik had echt de indruk dat het ook hier om een respectabele vis ging. We varen nog door een sluis en proberen nog enige tijd een groter water. Pim is hier bekend en bewaart hier hele goede herinneringen aan. Maar dit wordt vandaag niet herhaald. Zodoende moeten we concluderen dat de vangsten minderen met het verstrijken van de uren. Evengoed hebben we een goede dag met een behoorlijk aantal vissen.

De volgende dag is het een beetje problematisch om elkaar te bereiken. De veerboot die een korte verbinding van de B&B met de trailerplaats mogelijk maakt, is uit de vaart! Zodoende staan Frank en ik lang te wachten, alvorens we kunnen boarden. Een geheel andere omgeving ligt voor ons en geeft ons goede hoop. Frank kent het gebied erg goed en  wijst ons de weg. Gaandeweg blijkt dat het geen gemakkelijke dag zal worden.De stemming is echter goed en dat willen we zo houden.

We zoeken na enig sleepwerk, de steile taluds op en gaan verticaal aan de slag. Zelf heb ik al snel een mooie snoekbaars en baars te pakken. Wanneer we even verder nog iets dieper gaan, krijg ik zo'n zeldzaam harde aanbeet. De vis is gewoon te zwaar om zonder meer in beweging te krijgen. Wanneer de beweging komt, is dat die van losschietend aas!!
Ik heb het maar zelden, maar deze keer baal ik echt heel erg, want dit was echt de moeite waard om te aanschouwen. Helaas!!

We gaan verder en zoeken diepe geulen op en gaan daar verticaal aan de slag. Een enkele kleine vis laat zich verleiden. We zoeken ook meer beschutte plekken op en variƫren in de toepaste technieken. Helaas laten de vissen ons behoorlijk in de steek. Bij terugkeer bij de helling blijkt de veerboot ondertussen te varen en dat maakt dat onze gasten snel terug kunnen zijn op het logeeradres.

We kunnen terugkijken op een mooie dag, met matige vangsten. Maar het terugkijken zelf leverde nog wel een paar mooie plaatjes op.


De laatste dag van hun verblijf zijn Hermann, peter en Didier samen bij Frank in de boot gestapt en hebben toen gelukkig nog een paar mooie vissen mogen vangen. Een echt visweekend kun je wel zeggen. Gevarieerd en onvoorspelbaar. De mannen hebben ons laten weten dat ze het goed naar hun zin hebben gehad. Wel kan de volgende keer de locatie van het B&B strategischer gekozen worden. Wanneer we tijdig op de hoogte zijn van hun komst zullen we hier zeker aandacht aan besteden.