Pages

vrijdag 28 februari 2014

26 februari Total Fishing stapt aan boord.


Zo af en toe komt het er van. Een dag samen met Willem het water op en dat beloofd altijd een gezellige dag te worden. Vooral dit laatste staat dan hoog in het vaandel. Zo beginnen we de dag direct met een bakkie bij mij thuis. Dan vertrekken we naar het viswater. de keuze bepalen we op het laatste moment. Niet de dag overigens, want deze hebben we op het laatste moment gewisseld. En achteraf gezien was dit een hele goede keuze, want anders hadden we in de regen gezeten, die samenging met een hele harde wind.

Wij gingen voor betere weersomstandigheden en variatie bij het vissen. Zodoende voer de boot ven later rustig langs een mooi aflopende oever. die oever werd door Willem bestookt met mooie grote shads.
Ondertussen tastte ik de bodem af, zo tussen de 6 en 10 meter diep. Het was heerlijk zo ontspannen bezig te zijn, terwijl het zonnetje af toe door de lichte bewolking scheen.

We beproefden ons geluk in een haven, maar bleven eveneens zonder aanbeten. Vandaar dat besloot de rivier op te gaan. Aangekomen op de stek, bleek dat we niet alleen waren. Maar groot water biedt plaats aan veel mensen / boten en dus zochten wij ons eigen stekkie. De andere boten bleven hardnekkig hetzelfde stuk afvissen, terwijl daar bij ons geen aanleiding toe was. Vandaar dat we een andere stek zochten. Daar bleek het wel raak te zijn.


Twee mooie vissen schoven helemaal over de shads heen. Het blijft verbazingwekkend. Er komen weinig aanbeten, wat doet vermoeden dat de vis niet erg actief is, maar de aanbeten die komen zijn dan weer heel overtuigend. Wij zijn er blij mee en genieten ervan.


Dan varen we terug en pakken nog een andere stek mee. Deze levert ook weer een paar mooie vissen op.
Tenslotte gaan we langzaam richting trailerhelling. We slepen een paar dieplopende pluggen mee in de hoop nog een vis te verleiden. Ondertussen ruimen we onze spullen op, zodat we bij de trailerhelling direct kunnen traileren.
Rozig en voldaan rijden we huiswaarts. Daar doen we nog een bakkie en nemen we afscheid. Er zullen waarschijnlijk wel meer van dit soort dagen volgen.