Pages

vrijdag 7 maart 2014

23 november Frank wil absoluut nog een keer het water op, voordat de winter invalt (?!)


Frank heeft deze keer bij mij thuis afgesproken om hier in de buurt samen de boot te water te laten. Na de begroeting onder het genot van een kop koffie vertrekken we. Alles staat al klaar en dus kunnen we direct wegrijden.
het is ondertussen behoorlijk kouder geworden en de warme kleding mag er weer bij aan. Het is geen overbodige luxe meer.
We varen naar de rivier en zoeken stekken die in relatie tot de behoorlijke stroming, interessant kunnen zijn. Die weten we uiteindelijk dan ook te vinden.

We zijn al een poosje bezig eer ik de eerste aanbeet mag ervaren. Gelukkig gaat het om een stevige vis, die ons hoop geeft. Maar de vissen geven zich niet zonder meer bloot.

Toch komt er af en toe een vis binnen op de verticaal geviste shads. Niet allemaal even groot, maar toch mooie vissen.

Wanneer ik met de rug naar het midden van het water zit, ontgaat mij een vrachtschip, dat redelijk dichtbij passeert. Ik krijg een seintje van de kant en bedank hen, terwijl ik de boot naar de kant stuur.


Dan ineens hebben we een goede stek gevonden, pal naast een stroomnaad. We maken hier dankbaar gebruik van. Keer op keer snijden we dezelfde plek aan en vangen een aantal snoekbaarzen achter elkaar.
Omdat de dag al behoorlijk gevorderd is, zijn we blij met deze ontdekking en benutten die optimaal.
Zodoende staat de teller aan het einde van de dag op een stuk of tien vissen. We hebben het toch maar weer geflikt!