Pages

vrijdag 7 maart 2014

24 november het is weer tijd voor groot water met stroming.

 We zoeken elkaar eerst op en rijden dan samen naar onze bestemming. Wel zo gezellig. Het lukt niet altijd, maar heeft wel onze voorkeur.

Goed opgeladen komen we aan en laten ons schip te water.

We varen direct een stuk om bij één van onze meest favoriete stekken aan de slag te gaan.
 Dit blijkt geen verkeerde keuze te zijn, want niet veel later komt de eerste baars al binnen. Alweer gevallen voor een Komodo shad. We moeten toch erkennen dat deze echt vangkracht hebben.

Niet alleen de baarzen tonen interesse, maar ook de snoekbaarzen. Gelukkig vangen we beide soorten, wat de vangsten minder eentonig maakt.
 Dan komen ook de eerste snoekbaarzen binnen. Ze zijn van een mooi formaat en de aanbeten zijn goed merkbaar. Geen gezuig of gezeur, maar gewoon pakken.

Omdat de wind niet al te sterk is, kunnen we vrijwel op alle stekken uit de voeten. Zodoende kunnen we de stekken die anders wel eens buiten bereik bleven, ook weer eens aan de tand voelen.
 Behalve de verschillende stekken, gebruiken we ook diverse shads. Leuk is dat als zo'n dag soepel verloopt.

We vangen beiden onze vissen en de dag verstrijkt voordat je er erg in hebt.
Geen echte kanjers, maar wel vissen die behoorlijk tegengas geven, zijn onze beloning.
 Luus weet ze goed te pakken te krijgen en zoals wel vaker gebeurt, hebben we beiden onze bijtuurtjes.

Dan heeft de één weer succes en een poosje later de ander. Raar is dat soms, alsof de enen stek voor de één bedoeld is en een andere stek voor de ander. Wij kennen dit inmiddels en houden het erop dat de boot de vis vangt.
Ook ik mag vandaag baarzen vangen. Deze is zeker niet moeders mooiste.
Misschien wel een echte straatvechter.
Ik treur er niet om en ben blij met iedere vis.
Zoals gezegd: ze zijn niet allemaal even groot en maar goed ook. Verschillende jaargangen beiden perspectief.

Zo gaat het ook met de shads. Sommige zitten al jaren in de doos en komen er nauwelijks uit. Dan besluit je ze toch weer eens in te zetten en dan blijkt dat ze aan vangkracht niets hebben ingeboet.Uiteindelijk stellen we ons tevreden met 15 vissen. Een mooie dag komt tot zijn eind en doet ons al weer uitzien naar de volgende.