Pages

donderdag 6 maart 2014

8, 9 en 10 november vond de hengelsport - en botenbeurs te Utrecht plaats.


Na een intensieve voorbereiding was het zover. Op donderdagavond bracht ik samen met Greetje de glimmende boot en de spullen voor de inrichting van de stand naar Utrecht. In de Jaarbeurshallen, daar moest het gebeuren. Uiteindelijk stond alles op zijn plek. 

Die eerste dag op de beurs was tevens de dag waarop Babs Kijewski de eerste Tomasco in een polyester uitvoering, genaamd Anabel,  in ontvangst mocht nemen.

Pim en Els Busker bezetten de stand naast me. Daarnaast waren nog drie andere gidsen aanwezig. Op Total Fishing is een mooie beschrijving opgenomen van deze speciale presentatie. Visgidsenstraat in Utrecht
Het was voor het eerst dat er zoveel aandacht werd besteed aan dit toch redelijk nieuwe fenomeen. Gaandeweg bleek ook wel dat er nog veel werk te verzetten is om het gidsen in Nederland op de kaart te zetten.
Behalve dat er veel aandacht was voor de belangstellenden, bood de beurs ook de mogelijkheid om bekenden uit de viswereld te ontmoeten. Vanuit de Tomasco hoek was naast Ton Jorna en Henk Simonsz dus ook Babs Kijewski aanwezig. Na eerdere ontmoetingen, zoals bij opnamen voor een Duitse tv-zender, was dit een gezellig weerzien.
Een dergelijke beurs is toch een soort reünie. Eerdere gasten tijdens het gidsen kwamen even buurten en bekende leveranciers en vismaten maakten het feest compleet.

Drie dagen was een hele zit en bovendien inspannend.
Vele mensen heb ik uit kunnen leggen wat gidsen in kan houden, want het is natuurlijk heel persoonlijk. Iedere gids doet het op zijn manier en bevist doorgaans ook bepaalde wateren. Dat het gidsen ook als een dag uit kan worden gezien, bleek niet voor ieder vanzelfsprekend.

Vandaar dat de voorbeelden van van dergelijke dagen bij belangstellenden de ogen openden. Ter illustratie had ik enkele dvd's met foto's meegebracht, die constant werden getoond op een monitor.

Om een indruk te geven van de beurs zijn nog de nodige illustraties toegevoegd.Bart Bullinga zocht ook weer oude contacten op.Greetje past op de stand als ik even de boer op ben.Omdat we het water niet op konden, stond ons niets anders te doen dan droogvissen.Kijkje in de stand van Gerrit Ritman / De Kingfisher
Ook Vincent Tobé was van de partij met De Visboot
Koen Lemmens met Predator Experience was mijn buurman.

Noor test de boot op het droge.