Pages

zondag 29 juni 2014

28 juni 2014 Mag ik me lekker concentreren op het vissen.

Weer een mooie kneiter op de vroege ochtend.
Nu ons leven er anders uit is gaan zien, hebben wij de planning aangepast. Het aantal gemeenschappelijke visdagen is gehalveerd. Tja, de prijs die een visgids betaalt, zullen we maar zeggen.

Die dagen die we nu samen op het water doorbrengen, zijn wel specialer geworden. Het is heerlijk zelf echt aan het vissen te zijn. Anders ben je toch voortdurend met de aandacht bij de gasten en het varen.


Deze vis sloeg de hengel bijna uit mijn hand.
We wilden vandaag een nieuw stuk water nader aan de tand voelen. Maar eerst visten we een bekend traject af. Heerlijk is het dan als jouw maat ziet hoe de hengel bijna uit je hand geslagen wordt. Het was direct een wake-up call, voor zover je dat nodig hebt natuurlijk. Een kapitale baars kwam even later boven en mij dag was al weer helemaal geslaagd.Luus in opperbeste stemming.
Het begin van deze dag was helemaal voor mij, in de wetenschap dat Luus zeker op gang zou komen. En zo gebeurde het ook. Vreemd kan dit lopen, samen in één boot en verschillende resultaten op verschillende tijdstippen. We visten lekker verder en genoten met volle teugen. later trok de wind aan en besloten we door te stomen om op een ander water te profiteren van de luwte. Daar bleek alleen Luus in staat tot vangen.Ook werden we herkend en dit komt steeds vaker voor. We kennen dit van vele collega's en weten ook dat dit erbij gaat horen als je vaak in de publiciteit komt. Zolang we maar niet hinderlijk gevolgd worden is er goed mee te leven en dus blijven we lekker genieten.


Omdat de luwe stek niet erg productief was, zochten we ons heil weer op de oude vertrouwde stekken en vingen daar nog een aantal vissen, zodat de teller op 18 kwam te staan. Daar waren we heel content mee.
Maar bovenal waren we blij met elkaars gezelschap en alles wat er te beleven viel. Zoals de kantvissers die Luus met "U" aanspraken. Hij viel bijna uit de boot van verbazing. Er zijn dus nog steeds (jonge) mensen die hebben geleerd hoe "oudere" mensen aan te spreken.........................


Leuk om deze mensen een vis van grote hoogte te zien vangen, waarop één van hen af moet dalen om de vis naar hogere sferen te verplaatsen, zodat deze door iedereen bewonderd kan worden. Geweldig toch!