Pages

maandag 15 september 2014

13 september 2014 Een nieuwe avontuurlijke ontmoeting met Reinier

Reinier heeft het afgelopen jaar iets te verwerken gekregen dat we niemand toewensen. Zijn gezondheid liet hem in de steek. Maar gelukkig heeft hij de draad weer op kunnen pakken en heeft een manier gevonden om het leven de moeite waard te laten blijven. En het vissen maakt daar nadrukkelijk deel van uit.Bij de trailerhelling worden we direct gewaarschuwd voor diefstal vanaf de trailers. Rollen en verlichting worden gestolen, met alle ellende van dien. De politie komt eens extra kijken, maar kan verder niets doen!

Ik besluit in ieder geval de bestemde parkeerplaats te mijden. Gelukkig tref ik de trailer na onze dag vissen, onbeschadigd aan.

We zijn een van de eersten op het water en zetten direct koers naar het verste punt dat ik in gedachten heb. Helaas leveren de worpen die we doen geen vis op. Ook slepend weten we geen vis te vangen. Dan gaan we het iets verderop zoeken en warempel een baars grijpt het plugje dat Reinier hem voorzet.


Hoewel we activiteit zien blijven onze inspanningen om gericht aan te werpen onbeantwoord. We kijken om ons heen en zien een ingang van een haven waar een stevige stroming op blijkt te staan. Ik positioneer de boot en Reinier werpt achter een veelbelovende stroomnaad. En jawel, een  roofblei arresteert de Asp-spinner.

We zien onze inspanningen dus toch beloond. Niet rijkelijk, maar wel zodanig dat het voldoening biedt.

Vervolgens slepen we een kant met basaltkeien af.
Mijn hengel wordt bijna uit mijn hand geslagen, wanneer een flinke roofblei de plug grijpt. Na een stevige dril volgt een quick-release bij de boot. We krijgen het gevoel op de goede weg te zijn.Die verwachting wordt bevestigd als Reinier even later een stevige baars zit te drillen. Deze houdt het echter al snel weer voor gezien.

Dan houden de aanbeten op dit traject op en gaan we verticaal aan de slag. Na een eerste losser, komt er een snoekbaars naar boven, terwijl de zon ook steeds verder stijgt.
We krijgen het steeds warmer en de vissen worden steeds rustiger.
Zo kan het gebeuren dat we uren bezig zijn, met variƫren van techniek en stek.

Op het einde ontmoeten we de collega's, die ons eerder waarschuwden voor de diefstal van de trailers. Zij maken ons duidelijk dat het "hopeloos" is. Dit maakt ons gevoel ten aanzien van het "vangen" toch beter. En zeker als we even later slepend nog een mooie snoekbaars arresteren.

Wat het "vissen" betreft hebben we weer een hele mooie dag gehad en was het fijn elkaar weer te hebben ontmoet.