Pages

maandag 15 september 2014

14 september 2014 Het weer is eigenlijk te mooi.Na een succesvolle dag in augustus komt Jan-Philipp nu  weer met zoon Philipp. Omdat de geluiden over het algemeen slecht zijn, kies ik voor een makkelijk bereikbare locatie, die doorgaans toch nog wel wat vis op kan leveren.
Als de teller aan het einde van de dag op 14 staat, met vier verschillende soorten, zijn we heel tevreden en weten dat alle inspanningen en geduld niet voor niets zijn geweest.

De mannen zijn lekker hard aan komen scheuren en mooi op tijd bij de helling. Ik heb alles al klaar staan, zodat we direct aan de bak kunnen. En niet voor niets, omdat de vroege uurtjes nu doorgaans het beste zijn.We zijn nog maar net onderweg of de eerste aanbeet is al daar. Een snoek tussen de 60 en 70 cm heeft zich gemeld. Enkele meters verder is nummer twee al daar! Ik ben er maar wat blij mee en mijn gasten niet minder. Opvallend is dat het nu juist de snoeken zijn die aan het roven zijn. De voorgaande keren waren in het bijzonder windes en baarzen actief.
In het eerste uur staan er al vier snoeken en een baars op de teller. Dan valt het helemaal stil! Werpen, slepen, zowel ondiep als diep, het levert niets meer op. Dus ook niet op de geijkte stekken. Als dit zo blijft zie ik het donker in. Ik besluit veel verder te varen dan gebruikelijk om te zien of de stekken daar ook zo improductief zijn. En inderdaad, niemand thuis.

Dan maar weer terug. En dan ineens begint het weer te lopen. Tja de aanhouder wint, zegt men wel.
De windes zijn nu ook wakker en de baarzen. Zo kan het gebeuren dat er nog twee schitterende windes binnen komen. Naast de snoeken, komen er nog een paar baarzen en één snoekbaars los.
We slepen nu ook midden op de rivier op half water en, zoals verwacht onder deze omstandigheden, melden zich hier baarzen. Op het laatst volgt er weer volkomen stilte. Wij hebben desondanks mooie vangsten kunnen boeken en zien terug op een hele mooie visdag.