Pages

maandag 10 augustus 2015

9 augustus 2015 We pakken de draad weer op na de vakantie.

Jan-Philipp had deze dag al voor zijn vakantie gepland. Niet dat er tijdens zijn vakantie niet gevist zou worden, maar omdat hij het vissen hier zo heerlijk vindt. Zijn zoon had er evenwel geen zin in, dus kwam JP alleen.

De vakantieverhalen kwamen natuurlijk langs en getuigden van ervaringen met zalm en striped bass. Mooie thema's om het over te hebben tijdens deze visdag.

Een visdag met twee bijtperiodes en veel boten op het water. We zouden alle mogelijke technieken inzetten en scoorden uiteindelijk met zowel slepen, werpen als verticalen.
Al snel nadat ik een plugje achter de boot te water had gelaten, werd deze gegrepen door een snoekbaars. Geen grote, maar wel al vis. Daarna werd het lastig omdat er veel boten op het water waren en het traject dat ik op enig moment in gedachten had, al werd bevist door twee boten. Wegwezen dus.


Een heel stuk verder vonden we onze rust en gingen we verticaal aan de slag. Hierbij kwam hetgeen JP al heel lang hoopte. Een harde aanbeet werd gevolgd door een stevige dril. Uiteindelijk kwam er een snoek binnen van 76 cm. We hebben de vis zo lang mogelijk in het water gelaten en nadat alle voorbereidingen waren getroffen, snel gemeten en gefotografeerd.Onderweg kwamen we links en rechts enkele baarzen tegen, zo rond de dertig cm. Het gekke was dat we in het begin een viertal vissen vingen en daarna lange tijd niets. Vele uren later vingen we er nog eens vier en toen was het definitief over.
JP vind het altijd schitterend om een roofblei te vangen, maar daar zag het niet naar uit. Ineens zag ik achter me een roofvis actief bij een partij waterplanten. Snel attendeerde ik JP daarop die ogenblikkelijk zijn Asp-spinner inzette. Het resultaat was een kromme hengel met daaraan een hevig protesterende roofblei. Niet erg groot, maar zeker de moeite waard.


Ten slotte kwam er nog een kleinere snoek langs, dik zestig cm en konden we terug zien op een warme dag, waarin veel uren en kilometers waren gemaakt.

Toen de lucht, die inmiddels werd afgedekt door een grote wattendeken, water begon af te geven, besloten we dat het mooi was geweest. Toch weer een paar opmerkelijke ervaringen mee mogen maken en terugkijkend op een geslaagde visdag.
Van die dag maken ook de ooievaars deel uit. Ze waren zich al weer aan het verzamelen om later de lange tocht naar warmere oorden te ondernemen. Ons achterlatend in koelere / koude omstandigheden. Dus nu nog maar even genieten van de zomerse sferen.