Pages

dinsdag 20 oktober 2015

20 oktober 2015 Geduld is een schone zaak.Het vertrouwen bleef en werd uiteindelijk beloond.

Toon en Jeroen zijn dit jaar een keer eerder geweest en het is ze toen zo goed bevalen dat ze nog een keer mee willen. In de schoolvakantie moet dit lukken toch!  En zo is op korte termijn afgesproken op een doordeweekse dag. Omdat vele wateren momenteel moeilijk te voorspellen zijn, kies ik voor een water dat de laatste tijd meer en meer mijn vertrouwen heeft gewonnen. Het moet niet te moeilijk zijn en enige beschutting bieden tegen de wind. Bovendien moet er het een en ander te zien zijn, wat landschap en omgeving betreft. Zodoende staan we op de afgesproken tijd tegelijkertijd bij de helling, de files achter ons latend.

Een eerste rover (rovertje) dient zich aan.
Wanneer de boot te water is gelaten en de auto met trailer geparkeerd staan, kunnen we vertrekken.
Even later zitten we op het beoogde water en gaan de pluggen te water om gedwee de weg van de boot te volgen. Overgeleverd aan het gespuis onder water, waarop wij het hebben voorzien. De rovers onder de oppervlakte dus.


Er gaat geruime tijd overheen, alvorens de eerste rover zich meldt. Een klein fel snoekje wordt korte tijd aan het water onttrokken en kan na een fotootje terug. Gek genoeg heeft het dus uren geduurd eer deze eerste aanbeet kwam. Toon maakte zich al zorgen over wat te zeggen op het werk. Helemaal niets gevangen? Nee hoor zo zou het niet gaan want uiteindelijk stonden er 11 vissen op de teller en hadden we niet iedere aanbeet kunnen verzilveren.

Zo kwamen er stevige vissen langs en niet alleen maar snoeken. Vier baarzen deden van zich spreken.Hoewel Jeroen moeite had om zich te blijven concentreren wist hij toch ook mooie vissen te vangen en te drillen. Zoals de forse baars die hij geheel op eigen kracht wist te vangen. Maar ook snoeken werden door Jeroen gedrild.

Toon kreeg het steeds beter naar zijn zin en wilde nog wel even doorgaan, terwijl Jeroen het zo langzamerhand wel welletjes vond. Maar toch kwam er nog weer mooie vis te voorschijn waar beiden van konden genieten.
Zo werd de dag die moeizaam begon toch een groot succes.

Waarschijnlijk stappen de mannen nog wel eens in, maar of dat deze winter nog is, dat zullen we moeten afwachten.

In ieder geval is er voorlopig genoeg om thuis en op het werk over te vertellen.