Pages

maandag 12 september 2016

10 september 2016 Een nieuwe kennismaking.

Schoonvader en schoonzoon hebben elkaar gevonden.
Wij, Tijs, Tom en ik kennen elkaar nog niet. Maar de correspondentie vooraf brengt ons op de juiste tijd en op de juiste plaats bij elkaar. En dit ondanks de mobiel, die thuis is blijven liggen! Volgende keer niet meer vergeten dus!

De dag wordt geboren.
Het was de bedoeling dat Tijs zijn zoon mee zou brengen. De geboorte van zijn eerste kleinkind verhinderde dit en dus nam Tom die plaats in. Beiden ervaren vissers, maar toe aan een nieuwe uitdaging. Die vonden ze op de snelstromende rivier.

Voorbijganger, een zilverreiger.
Deze trip resulteerde uiteindelijk in dik 15 vissen. Daarbij spanden de windes de kroon. Niet in aantallen, maar als nieuwe ervaring. Daarnaast kwamen, snoek, baars en snoekbaars aan boord. En niet zomaar baarzen, nee hele dikke! Helaas moesten we ook veel vissen missen, maar dat hoort er bij en de mannen wisten hier heel goed mee om te gaan.
Een klein snoekbaarsje voor Tom
We starten rustig met de korte verticaalstokjes. De aanwezige ervaring maakt dat ik weinig hoef toe te voegen. Er volgen een paar aanbeten, maar de vangst blijft beperkt tot één snoekbaarsje.

Hoewel we nog enige tijd aandringen, vinden we geen gehoor meer en vertrekken.
Een stuk verder gaan we slepend aan het werk en dit levert wel resultaat op. Drie of vier grote, 40+, baarzen krijgen we aan de lijn. Slechts één komt binnen, maar besluit te vertrekken voordat ik de camera kan inzetten. Jammer, maar zeker niet onoverkomelijk.

Kleinere baarzen volgen op de 40+ers.
De grootte van deze baarzen kunnen de mannen bijzonder waarderen en de aanbeten en drills nog meer. Nadat volgende pogingen op dezelfde stek vruchteloos blijven, gaan we verder en vangen kleinere baarzen en een klein snoekje.Weer een blije visser met winde
Hoewel het ook nu weer voornamelijk om baarzen en snoekbaarzen draait, komen er ook nog een paar windes binnen. Dit is weer de bekende kers op de taart. De keiharde aanbeten en stevige drills doen onze vissersharten weer onstuimig slaan.
Een stijlvolle baars tot slot.
Dan loopt de dag alweer op zijn eind en sluiten we in stijl af met een laatste baars.

Deze dag heeft ons een snoekje, 6 snoekbaarzen, 7 baarzen en 3 windes opgeleverd. We zijn er dik tevreden mee en hebben bovendien veel plezier gehad.

Zo weet ik wat Tom heeft moeten betalen voor de dochter van Tijs en hoeveel hij heeft afgedongen. Dit kan natuurlijk alleen maar als de stemming er goed in zit.

Weer mooie herinneringen aan alweer een mooie dag.