Pages

zondag 13 november 2016

12 november 2016 Vrijwel alles concentreert zich rond één plek.

De hengels staan paraat.
Hoewel de aanloop naar deze dag wat moeizaam verliep, kwam het er gelukkig toch weer van. Yvo reed al van huis toen ik net was opgestaan. Zijn reis verliep dermate spoedig dat hij geruime tijd op mij moest wachten. Zodoende stonden zijn hengels helemaal paraat toen ik arriveerde.

De nachtvorst had zijn sporen reeds nagelaten. Tijd voor hete soep tijdens de dag dus. Gelukkig was daar in voorzien, evenals in warme kleding om de dag comfortabel door te komen.

Hoewel het best een moeizame dag was, wisten we op één locatie zo'n 19 snoekbaarzen te vangen. Geen grote, maar heel veel actie. Zo werd deze dag weer een ouderwets geslaagde dag, met de nodige versnaperingen en een combi van serieuze en ontspannen gesprekken.Rijp op de planten: koud dus!
Het water staat nog steeds laag, hoewel het langzaam stijgt. Het zal nog even duren voordat een normale hoogte weer is bereikt. Nog ongeveer een meter te gaan. We  beginnen met slepen met diverse soorten pluggen, groot en klein en op verschillende dieptes. De watertemperatuur doet vermoeden dat de vis al wat dieper ligt en we zien dit bevestigd op de dieptemeter.Toch weten we ook dat met name baarzen hoger kunnen liggen en daar houden we dan ook rekening mee. De eerste uren van deze dag leveren echter geen aanbeten op. En daarom besluiten we het vrijwel stilstaande water te verlaten en het stromende water op te zoeken.

We kiezen voor een putje langs de rivier, waar al een boot ligt. Daar houden we onze middagpauze. Dat wil zeggen dat de Minn Kota in de ankerpositie wordt gezet, in de luwte natuurlijk, en dat wij genieten van de soep en allerhande lekkernijen die we hebben meegebracht. Gewoon lekker relaxed op het water genieten.

Dit kan omdat we geen hinder ondervinden van de koude wind en het zonnetje directe invloed uitoefent op ons gemoed. Na de uitgebreide lunch gaan we lekker vissen: verticaal. Dat doen we niet alleen, want drie andere boten houden ons gezelschap. Daarbij ook een bekende, die samen met zijn maat vrijwel voortdurend staat te drillen.

Mooie snoekbaars op de Boobytrap
Wij hebben ook succes en zeker op die ene shad en dan ook nog in de ene kleur. De Boobytrap doet het goed bij mij. Deze levert bovendien een behoorlijk formaat vissen op. Helaas gaat de staart verloren en ik heb er maar één van. Daarom moet ik naar andere shads uitwijken. Yvo heeft in zijn assortiment nog een zelfde shad gevonden en neemt de regelmaat van vangen van mij over.
Wij vissen beiden met alleen een handhengel. De andere boot heeft ook nog twee steunhengels in bedrijf. De mannen zijn er succesvol en derhalve druk mee. Zelf ervaar ik meer plezier en ontspanning met één hengel in de hand en dat geldt voor Yvo ook.

Mooie vis voor Yvo.
Yvo blijft gestaan vangen, terwijl mijn kansen zijn gekeerd, in de verkeerde richting wel te verstaan. Ik krijg wel aanbeten, maar kan ze niet meer verzilveren. Een snoek rost ineens flink wat lijn van de molen, maar lost eveneens.De vissen blijven komen.
Toch blijven de vissen komen en we moeten op enig moment gewoon stoppen, want er liggen nog heel wat kilometers voor ons, alvorens we terug zijn bij de helling.
Geslaagde dag met de Boobytrap.
Onderweg doen we nog verschillende stekken aan, diep en ondiep, stromend en stilstaand water.
Wij kunnen geen vis meer vangen. Toch zijn we heel tevreden en blij dat we die ene stek zo goed hebben benut. Onze dag is geslaagd en na het traileren keren we tevreden huiswaarts.