Pages

maandag 29 mei 2017

28 mei 2017 Gewoon een heerlijke dag om het nieuwe seizoen te starten.

Ik had op Jan-Philipp gerekend, maar zag dat Philipp junior ook wel weer eens van de partij wilde zijn. Het heeft hem niet berouwd om deze dag mee te gaan, want het weer was prachtig en de vangsten goed.

Er kwamen weer meerdere dikke veertigers in de boot, plus snoeken en snoekbaarzen.

Vandaag hebben we voor een andere locatie gekozen. Wanneer ik aan kom rijden staat JP al klaar en de hengels al opgetuigd. Dan stapt ook Philipp uit de auto. Het is al weer meer dan een jaar geleden dat hij voor het laatst mee kwam. 

Zie je nu wel Pa!
Al snel kiezen we het ruime sop in de wetenschap dat het aantal trailers op aanzienlijk minder boten wijst dan gisteren het geval was. We zien ze dan ook nauwelijks terug. Hoewel mijn verwachtingen hoog gespannen zijn, pakt het toch anders uit dan gisteren. Ons geduld wordt aardig op de proef gesteld. Maar dan gaat Philipp vangen, op een plugje dat hij zelf heeft uitgekozen in Amerika. JP had er geen vertrouwen in, maar kan zijn zoon uitsluitend in het gelijk stellen.

Flink aan de maat dus.
En hij ging nog even door met bewijzen van zijn gelijk, zodat hij al snel drie forse baarzen aan de fotograaf kon tonen.

Helaas raakte een nieuw stuk kunstaas van JP ernstig vast. Ik kreeg er geen grip op met de redder. Daarom besloot ik met de boot de hele zaak los te trekken en warempel de plug kwam mee. Echter zonder haak en spitring aan de onderzijde.
Daarna ging JP ook vangen en kon ik de hengel met een gehaakte vis ook afgeven. We waren nu aan andere soorten toe en konden snoek en snoekbaars aan ons lijstje toevoegen. 

Hierna werd de temperatuur hoger en de activiteit onder water minder. Daarom verzetten we onze bakens en zochten een ander type water op.
Nu drie grote baarzen voor JP.
Hier wilde het eerst evenmin vlotten en we zagen andere boten eveneens zoeken. Maar de aanhouder wint en zo kon het gebeuren dat er opnieuw drie grote baarzen op rij werden gevangen en eentje werd er gelost.

Hier probeerden we ook nog roofblei aan de schubben te komen. We slaagden echter niet in onze opzet.
Nu kwamen er ook snoekbaarzen voorbij.
Dan maar terug naar rustiger water. En nu kwamen er ook een paar snoekbaarzen voorbij.

Helaas raakten we nog twee stuks kunstaas kwijt. De redder kreeg gewoon geen grip en na veel pogingen gingen ze helaas toch verloren. Tja, soms zit het mee en een andere keer tegen.Toch nog gelukt.
Op het laatst kwam ineens een grotere snoek aan de lijn sjorren. Ik was nog bang dat we hem zouden verliezen, maar slaagden er gelukkig toch in ook deze vis te landen.

Al met al kwamen er 17 vissen in de boot en hadden we mooi weer. Philipp had dus een goede keuze gemaakt, deze dag weer eens mee te komen.

Het traileren leverde nog wat problemen op. Het gewicht van de nieuwe trailer op de stijle helling deed de Subaru wat schuiven, maar uiteindelijk trok hij het hele spul moeiteloos naar boven. 

We keken terug op een geslaagde dag met hele mooie vissen. natuurlijk geen herhaling van een giga-snoek die een gehaakte vis wil stelen. Die gebeurtenis een dag eerder zal uniek blijven.