Pages

donderdag 1 juni 2017

31 mei 2017 Mooie dubbelslag van grote snoekbaars

Zo willen we  de snoekbaarzen graag vangen.
Direct een winde van 52 cm.
Het was de eerste dag na het gesloten seizoen, dat wij weer samen in de boot zaten. Ik had best hoge verwachtingen wat de aantallen betreft. Het pakte echter anders uit. Het was best moeizaam en daarom duurde het lang voordat de eerste vis binnen kwam. Wel de eerste winde van dit seizoen en direct 52 cm.Weer een kapitale baars.
Daarna werd ons geduld weer op de proef gesteld. En dan ineens uit het niets duikt er zo'n schitterende baars op. Met 46 cm toch ook weer een kapitale vis.
70 en 60 cm in één slag
Dan nog veel langer helemaal niets, ondanks de verschillende technieken en stekken die we aan doen. Slepend tussen de kribben komt dan ineens die dreun die zich gaat vertalen in een schitterende snoekbaars. Terwijl Eduard staat te drillen, haal ik de andere lijnen binnen. Dan blijkt dat de grote shad (25 cm), die al eens een snoekbaars van 89 cm binnen bracht, ook een vis heeft gehaakt. Zo kan het gebeuren dat het net ineens twee formidabele snoekbaarzen bevat.Een mooie doublet
Dit geeft ons weer moed, althans wat de vissen betreft, want het is gewoon heerlijk op het water. En warempel niet veel later andermaal een flinke snoekbaars. Van iedere vis wordt er een met de smartphone gefotografeerd, opdat het thuisfront op een hele reeks kan worden getrakteerd.  En voor hen zijn dergelijke vangsten al snel super, zeer uitzonderlijk.


Nog twee snoeken tot besluit.
Vervolgens weten we nog een kleine snoekbaars en twee snoeken te vangen. En dan blijkt dat het doorzetten en vertrouwen houden, toch weer mooie resultaten oplevert. En het was ook weer een echte visdag, anders dan alle anderen.

Mooie formaten om te vangen.