Pages

zaterdag 1 juli 2017

25 juni 2017 Eindelijk terug in de race.

Roel heeft al veel medische ingrepen moeten doorstaan en het afgelopen half jaar was daarin bepaald een uitschieter. Heftige ingrepen waarbij de afloop onvoorspelbaar was en zie hem nu, daar zit hij weer! Het vissen geeft hem extra impulsen, het genieten is dermate groot dat hij niet meer te houden is. Dat houdt natuurlijk ook weer risico's in. Iets waar we samen op letten.

Om het niet al te vermoeiend te maken heeft Roel besloten er een overnachting aan vast te plakken. Dan kan hij twee dagen achter elkaar! We zullen zien hoe het gaat. In ieder geval staat hij als vanouds weer vroeg voor de deur. Zonder pijn in zijn lijf gelukkig. Daar is hij eindelijk van verlost. Nu de vermoeidheid goed in de gaten houden. Comfortabele stoelen bieden daarbij een prima ondersteuning.

Maar we beginnen aan de keukentafel onder het genot van een kop koffie, want we moeten in alle rust eerst bijpraten. Na een uur vertrekken we dan; op naar het viswater. Gelukkig is het weer beter dan de voorgaande dagen, het is droog met een harde wind. Daar hebben we rekening mee gehouden bij de keuze van de visstek. We zoeken al snel de luwte op. Daar kan Roel in alle rust zijn aasjes nat maken. De nieuwe Titan hengel wordt ingezet.

Altijd weer super zo'n schitterende vis, die verveelt nooit.
Na een stukje slepen, dat een baars oplevert, gaan we verticalen. We moeten echter onderkennen dat er geen medewerking wordt verleend aan de realisatie van ons verlangen: het vangen van vis. Dan gaan we slepen en Roel krijgt andermaal de kans het rustig aan te doen, helaas! Toch weten we na verloop van tijd twee snoekbaarzen te vangen.


Met zo'n vis in je handen kun je alleen maar tevreden zijn.
Dan eindelijk is de vis waarnaar we uitzien daar. De Titan van 2,40 meter wordt op de proef gesteld. En Roel maar genieten van de dril van deze stevige snoek. Geen monster, maar wel één die strijd levert en Roel datgene geeft waarvan hij lange tijd alleen heeft kunnen dromen. En daar had hij helaas wel erg veel tijd en gelegenheid voor. Nu mag hij zijn dromen waar maken.

Hiervoor was Roel gekomen; loon naar werken.
Hierna werd het weer lange tijd stil. Dit bood weer gelegenheid om te ontspannen. Roel hield het wonderbaarlijk goed vol. Op de terugweg, met de wind in de rug ging het nog een keer los en werd het aasje aan de Titan opnieuw gegrepen, door een grotere snoek. Super dat je in een tijd die als moeizaam wordt ervaren, wat vangsten betreft althans, toch nog zeven mooie vissen mag vangen.


Wij hadden weer een visdag als vanouds en nog één in het vooruitzicht. Thuis aangekomen kon Roel nog meer bijkomen en werd er voor maagvulling gezorgd. Daarna vertrok hij naar zijn overnachtingsadres om weer te kunnen gaan dromen van datgene waarvoor hij in de wieg gelegd schijnt te zijn.

Drie soorten en één van de zeven vissen.