Pages

maandag 18 september 2017

26 augustus 2017 Tijd om te stoppen. Wat jammer nu!

Nog nooit eerder een baars van 46 cm gevangen en zie hier!
Huub was jaren eerder al eens geweest en vist vaker met een gids. Leuk is dat, omdat je zo je collega's ook beter leert kennen. En je ervaart wat er allemaal mogelijk is op je eigen werkterrein. Krijg je dan een vraag waar je geen invulling aan kunt geven, dan kun je een collega adviseren, zowel wat locatie als techniek betreft. Als je je gasten dan een beetje beter kent, kun je ook beter inschatten of mensen bij elkaar passen.

Maar nu terug naar deze dag. Huub wilde de snelst stromende rivier van Nederland wel eens ervaren.De hele dag gaf hij uiting aan zijn enthousiasme: "Wat schitterend", "Wat heerlijk" ! Meerdere keren was er contact met het thuisfront, heel erg zuidelijk in Limburg.Direct mooie baars.
Waar een paar dagen eerder geen vis aanwezig leek, was het nu direct raak. Geen dag is hetzelfde! Drie vissen maar het liefst. Een flinke baars, net geen veertiger, een snoekje en een winde. Van die winde keek Huub wel op. Zulke grote vang je bij ons niet en dat het ook nog eens zulke rovers zijn....

Huub kende ze niet als rover.
Bij het verticalen bleef de vangst beperkt tot één snoekbaarsje, maar toch even weer meegepikt en dan heb je wel vier vissen / vier soorten.Kneiters van windes


Daarna bleef het lang rustig. Eerst een heel eind gevaren, nog een stuk geverticaald, traject waar we een paar dagen eerder goed vingen: niets. Na verloop van tijd komen de windes echter weer los. In totaal weten we er 5 te vangen, waarbij dikke vijftigers. Huub weet niet wat hij ziet.
Na een poos te hebben harken, een periode dat je van alles probeert en weinig succes hebt, komen plotseling de snoekbaarzen los. Mooie exemplaren ook. De kers op de taart was de baars van 46 centimeter. Het was een dag van de lange adem, die Huub ervan overtuigde nog een terug te moeten komen. Dan hopelijk net zo succesvol.Nog een leuke afsluiting van deze dag.