Pages

donderdag 21 september 2017

27 augustus 2017 Snoeken is zoeken, ondanks andere intenties.

Niet gericht gezocht, maar toch gevonden.
We hebben vandaag een geheel andere stek gekozen. Dit betekent dat Roel veel minder ver hoeft te rijden en ik hem tegemoet kom. Het gaat nu om heel groot water met flinke stroming. Ik ben benieuwd hoe het Roel zal bevallen. in ieder geval kan hij zijn geplaagde lijf nu enigszins ontzien en is het sneller thuis, na afloop.

We proberen het e.e.a verticaal, maar hetgeen maten me hadden voorspeld, bleek te kloppen. Het is moeizaam en voornamelijk kleine snoekbaars laat zich af en toe verleiden. Ook raken we af en toe vast en verliezen zo nu en dan een shad, hoewel we er ook weten te redden. Een andere boot met drie vissers aan boord blijkt nog visloos te zijn. Bij ons staat de teller ook nog maar op twee vissen. Dat kan dus wel kloppen.

We pikken op enig moment een lijn op en ik zie dat de betreffende visser bij zijn hengel vandaan is gegaan, om elders even met de dobber te vissen. Ik kan de verleiding niet weerstaan en laat na enig trekken de bel flink klingelen. De visser spoed zich terug naar de hengel met de aanbeet en gaat aan de slag. Wij kijken de andere kant op en weten nergens van...............

Een hele dikke snoekbaars!
Dan bevissen we een geheel ander stuk water. Ik ben de vissen dieper gaan zoeken en krijg opeens die totaal onverwachte beuk op de hengel. Gelukkig kan ik de haak zetten en begint er een spannende dril. Die duurt geruime tijd en de vis gaat meerdere keren door de slip. Uiteindelijk weten we deze te landen en hebben we een hele dikke snoekbaars van (slechts) 65 cm gevangen.

Omdat het hierbij blijft, besluiten we te gaan slepen. Dit heb ik hier eigenlijk nooit eerder gedaan, maar nu het zo moeizaam is, kunnen we onze kansen maar beter spreiden. We vangen op deze manier twee kleine - en een grotere baars. het blijft sprokkelen en het verticalen blijft ons teleur stellen,

Een heel forse vis van 98 centimeter.
Dan maar slepen richting trailerhelling. We slepen rond de drie meter met kleine pluggen, Ikiru's die rond de drie meter lopen. Dan denk ik vast te zitten ............ maar het zwemt en zwemt en zwemt. De vis trekt regelmatig door de slip, keer op keer. Dan zien we de vis, een hele dikke snoek. Het duurt nog geruime tijd, eer het net er onder kan. Natuurlijk zochten we naar vis, maar deze hadden we niet verwacht en toch gevonden.
Met applaus terug in haar domein. 
We varen echter eerst naar een rustige plaats, weg van de stroming. We leggen alles klaar voor de ontvangst in de boot. Meetlint, fototoestel, onthaakmateriaal en zien dan dat de vis 98 cm aangeeft op de meetlat. Wat een mooie vis is het toch! Wanneer we deze hebben vereeuwigd gaat ze, nadat we haar geruime tijd op krachten hebben laten komen, met krachtige slagen van de staart terug, onder het applaus van het publiek dat zich inmiddels op de kant heeft verzameld.

We besluiten dat het een mooie afsluiter is van deze dag. Alles wordt opgeruimd en dan gaat het in een heerlijke vaart naar de helling. Het was een mooie dag, het was schitterend en Roel wil hier wel vaker naar toe.