Pages

vrijdag 6 oktober 2017

31 augustus 2017 Tevreden met twee handen vol.

We hadden een late start deze dag. In eerste instantie ging het om een middag - avond. Maar bij nader inzien kon JP de ochtend ook vrij maken en zodoende lagen we om 10.00 uur op het water.

Eerst ging we verticalen en werpen op snoekbaars en roofblei. Omdat er na geruime tijd geen enkele reactie was gekomen, gingen we slepen. Toen duurde het ook nog geruime tijd eer de eerste snoekbaars kwam.

Een snoekje die er vol voor ging.

Ondertussen probeerden we van alles, maar de vis bleek moeilijk aan de schubben te komen. Dan ineens toch nog een snoekje, die er echt voor ging. We bleven werpen tussen de kribben en voeren om de kribkoppen en daar kwam eindelijk de eerste baars. Zo hadden we drie vissen, drie soorten.

Mooie baarzen.

Hierna werd het echt sprokkelen. Af en toe vingen we een kleine baars, maar de gekende stekken leken wel uitgestorven. Bij een strandje vingen we een paar baarzen op rij. Het bleek een plaatselijke opleving De roofbleien waren evenmin thuis en daarom gingen we langzaam terug. Gelukkig hadden we wel een paar mooie baarzen kunnen strikken.

De finishing touch.
Ten slotte voer ik nog een heel stuk door. Op dit traject had ik voordien, rond dezelfde tijd nog wel eens snoekbaars gevangen. En hoewel het er helemaal niet op leek, kwam die vis, een mooie snoekbaars, er toch nog.

Het was tevens een mooi moment om te stoppen. We hadden een mooie dag gehad en het weer was ons goed gezind geweest. Met 10 vissen waren we best tevreden.