Pages

vrijdag 6 juli 2018

6 juli 2018 Een eenzijdige dag, althans wat de vanger betreft.

Omdat we voorgaande jaren al meerdere succesvolle dagen hadden beleefd op dit water, zagen we er reikhalzend naar uit. Reinier stapt dan bij mij in, omdat ik minder ver hoef te rijden met de boot. Al hoewel ik het, één uur rijden,  voor een visdag wel het maximum vind. Toch heb ik voor dit water wel over, omdat het altijd in beweging is en dikwijls mooie resultaten oplevert.
Vandaag is deze man niet te verslaan.

In het volste vertrouwen voeren we op volle snelheid stroomafwaarts naar de stekken waar we eerder ook waren gestart. We zochten een mooie over uit, hoewel de drastische aanpak van Rijkswaterstaat de omgeving finaal heeft geruïneerd. Tjonge wat zijn ze tekeer gegaan om zoveel mogelijk bomen en struiken in stukken te scheuren. En daarmee het tevens de ijsvogels onmogelijk hebben gemaakt hier nog te verblijven.

Maar goed, daar veranderen we niets aan en dus gaan we doen waarvoor we gekomen zijn: vissen. Noud at viel mooi tegen, want in het begin lukte het gewoon helemaal niet. Zelf kreeg ik het vandaag helemaal voor mijn kiezen. De enkele aanbeten die mij waren gegund, leverden geen vis op. Alles wat verkeerd kon gaan ging dus verkeerd. Materiaalbreuken e.d., maar ook gewoon los schieten, het stond allemaal op mijn programma. En helaas daar had ik geen invloed op.
Jammer van de staart, maar verder een gave vis deze winde.

Gelukkig bracht Reinier het er beter af. Hij wist te haken en te vangen. Niet de aantallen van de voorgaande keer, maar wel een paar mooie vissen. Drie fraaie snoekbaarzen wist hij binnen te halen.
En waar het bij mij telkens fout ging, ging bij hem alles goed.

Behalve de snoekbaarzen wist hij ook nog twee baarzen te vangen. We hebben voornamelijk gesleept met kleine pluggen, maar ook verticaal nog wel het een en ander geprobeerd. het slepen was het meest effectief.
Geen baarzen op de foto vandaag, wel snoekbaarzen.

Dit leverde Reinier ook nog een winde op. En samen met het mooie weer en de mooie omgeving hadden we niets te klagen, hoewel ik zelf toch ook graag een paar vissen binnen had willen halen. De volgende keer maar weer beter.