Pages

woensdag 12 september 2018

12 september 2018 En dan blijkt weer dat het ineens geheel anders kan zijn, net als met het weer.

Onderweg.
Een paar dagen later is Roel al weer van de present, in de hoop nog een keer zijn slag te slaan. We gaan dezelfde stek dus nog een keer aandoen. Dat wil zeggen dezelfde helling, maar de andere kant op deze keer. Niet in oostelijke -, maar in westelijke richting.

Nu blijkt echter dat de vangsten wel degelijk plotseling kunnen veranderen. We komen vandaag niet verder dan 6 stuks, vijf baarzen en een snoekbaars. De snoeken zijn weer eens niet thuis!

En een herrie dat ze maken!
Jöran combineert het nuttige en het aangename.
We hebben deze dag gezelschap van een collega die mooi wat foto's van ons kan maken en omgekeerd natuurlijk. Behalve dat deze collega, Jöran en medelid van de Pike Fighter Club, ons gezelschap houdt, is het erg druk met ganzen. Het zijn er werkelijk ontelbare en een herrie dat ze maken. Heel indrukwekkend vind ik zoiets altijd weer.

Toch weer een echte!
We vangen vandaag "slechts" 5 baarzen. Voor velen een flink aantal, maar wij zijn de laatste tijd eer baarzen gewend. We weten echter ook dat het er nog veel minder kunnen zijn en dat flinke formaten daarbij niet eens aan de orde zijn. Dus koesteren we dit resultaat.


Zeker geen halve snoekbaars.
 De snoekbaars komt ook nog langs en het blijft ook bij dit ene exemplaar. Gelukkig is het ook een behoorlijke vis en hoeven we deze niet voor een half te rekenen.😀 het slepen blijkt vandaag de meest effectieve methode, want Jöran heeft werpend niet of nauwelijks succes


Omdat deze techniek de favoriete techniek van Roel is, zijn we dus op het juiste moment op de juiste plaats. We sluiten de dag dan ook af met veel voldoening en het verlangen het snel nog een keer over te doen.