Pages

zaterdag 15 september 2018

15 september 2018 Nog geen aantallen, maar supervissen!

Wat een begin van de dag!

JP stapt nu bijna wekelijks bij me in de boot. Hij heeft het rijden er voor over en wanneer de kosten daarbij worden geteld, mag er heel tegenover staan om het de moeite waard te laten zijn. En dat is het dus, in de wetenschap dat er ook altijd slechte dagen zijn.

Vandaag ook veel werpend vissen.
Vandaag is gemiddelde dag wat aantallen betreft, terwijl ik enkele dagen geleden hier nog een hele slechte dag had, met slechts twee baarzen. Dan heb je toch wel een beetje bedenkingen, maar je gaat toch, want zo werkt het toch bij vissers!
En wij beginnen direct ontzettend goed. Waarop ik dan dikwijls zeg, dat de dag geslaagd is en we weer naar huis kunnen.......... iets dat we natuurlijk nooit doen, want wie weet wat deze dag nog meer in petto heeft.

Dik 76 centimeter.
Zo'n kop dient te worden vereeuwigd.
Om bij het begin te beginnen: we gaan werpen op een stek waar soms roofblei huist. Hoewel het er niet naar uit zag, bleek er toch één actief. Hier kwamen we achter toen we ander aas inzetten, dat dieper liep. Wat een beuk kreeg JP op zijn hengel zeg! Hij stond direct helemaal op scherp en niet voor niets.Een kop als een tarpon
Na een indrukwekkende dril kwam de vis naar de boot en kon worden geschept. Meten is weten en dus ging ze op de meetlat. Toen bleek het om een 75+ vis te gaan. Een beauty van een zilveren pijl.
Vanzelfsprekend werden er heel wat platen geschoten, alvorens ze terug mocht in haar element.Winderig en bewolkt was het
Het was een winderige dag en dreigende wolken vergezelden ons. Het jaargetijde maakte het gewoon actief weer en zo stond JP hele tijden te werpen. Daarbij haakte hij af en toe een baars. In totaal vingen we er zes. De afwisseling van slepen en werpen maakt zo'n dag spannender omdat de kansen worden vergroot.
Zo hoog en dik zijn ze poch prachtig.
Hoog en dik dus!
Er waren ongeveer 5 uur verstreken sinds de roofblei, toen we een keiharde aanbeet kregen en een kanjer van een winde het gevecht aan ging. Gelukkig wisten we deze vis veilig te landen en hadden we onze tweede trofee te pakken. Wat een schitterend beest zeg!


Een mooi slag baarzen deed vandaag mee aan de battle.
En terwijl het aantal op 8 vissen bleef steken, hadden we dermate mooie vissen gevangen, dat we het gevoel hadden dat er veel meer waren. En het gevoel is dan toch het aller belangrijkst. Die cijfers zijn dan een bijkomstigheid.
Terug bij de helling wisten we het zeker. We hadden een super visdag en zouden ons de roofblei en de winde nog lang herinneren. "

Thanks fishes!"