Pages

zaterdag 16 juni 2018

16 juni 2018 Een gemiddelde dag waarbij het doorzetten uiteindelijk een paar fraaie vissen opleverde.


Het juweel van de dag.
Wij zitten deze maand iedere zaterdag samen in de boot. Het nieuwe seizoen, daar staat bij JP geen halt meer op. Hij kan niet wachten het kantoor achter zich te laten en het heilzame vissen zijn werk te laten doen: relaxen!

Met de meerval van de vorige keer nog vers in het geheugen, gingen we vol goede moed aan de slag. Tevens in de wetenschap dat zo'n "bijvangst" een uitzondering zou blijven. Dit neemt niet weg dat je weet dat verrassingen altijd mogelijk zijn.

De eerste vis van de dag is direct een stevige baars.

Het duurde toch ruim een uur voordat de eerste vis binnen kwam. Een forse baars hadden we weten te strikken. Zoals altijd hadden we ingezet op kleine pluggen, omdat je daarmee alle soorten en maten iets voorzet dat ze tot een aanbeet kan verleiden. Maar het schitterende weer was eigenlijk ook een teken dat het best lastig zou kunnen worden.Ons scherp in de gaten houdend, deze buizerd met prooi.
We ploeterden voort en er gebeurde gewoonweg niets. Een buizerd had iets uit de oever weggesleept en bleef overtuigd om zich heen kijkend, zijn prooi bewaken. Wij hadden het niet goed kunnen zien wat het was. Mogelijk was het een vis die de roofvogel in de oever had opgepikt. in ieder geval was het een mooi gezicht en wij hadden alle tijd om dit tafereel gade te slaan.

De aanhouder wint.
Daarna gingen we verder in de hoop dat er een bijtuurtje aan zou breken. En hoewel dit niet echt het geval was, kwamen er meer vissen binnen. JP haakte een fraaie snoekbaars en deze gaf het vertrouwen op een beter resultaat.Deze mag er toch ook zijn.
Terwijl JP volop aan het werpen was en de Tomasco werd voortgetrokken door de Minn Kota bood ik verticaal het e.e.a. aan onderwater. Dit werd gewaardeerd en zelfs twee maal op rij. Drie snoekbaarzen maakten de dag wat deze vis betrof compleet.


Deze baars was goed voor 44 dikke centimeters.
De klapper was een baars van bijna 45 cm. Een mooie hoge vis met prachtige kleuren. Op deze manier vingen we dan niet zo veel vissen, maar wel exemplaren die de moeite waard waren. En laten we wel zijn: baarzen boven de 40 zijn toch super. Menigeen heeft er nog nooit één gevangen.


Een winde van bijna 50 cm sloot de rij.
Ondertussen vorderde onze tocht en gingen we richting trailerhelling. Maar voor we daar waren trad er opnieuw enig oponthoud op. Een welkom oponthoud, want een fraaie winde maakte onze visdag compleet. Weliswaar geen snoeken, maar wel drie soorten en een dag om met genoegen op terug te kijken. En tevens een dag die ons nu al weer uit deed kijken naar de volgende.
De keiharde aanbeet en dril maakte dat deze dag een heerlijke afsluiting kreeg.