Pages

zaterdag 22 september 2018

22 september 2018 Marco komt zijn verjaardagscadeau uitpakken.

Eens iets anders dan een karper.
Onze voorgaande afspraak kon wegens een blessure niet doorgaan, maar nu is Marco hersteld en kan het cadeau van zijn moeder komen uitpakken. Met andere woorden hij kan een dag met me gaan vissen met de boot. Wij kennen zijn moeder goed en hebben de jonge kinderjaren van Marco van nabij meegemaakt. Toen we waren verhuisd werd dit vanzelfsprekend minder.

Lefgozer op de Hot'n Tot
Nu stapt er een volwassen kerel in de boot, inmiddels zelf vader. het is wel ven wennen als karpervisser om nu met stukken kunstaas aan de lijn de rovers proberen te verleiden tot een aanbeet.
Toch gaat dit prima lukken blijkt al snel. De baarzen zijn gretig en ook de snoeken en roofbleien doen een duit in het zakje.
Af en toe was het nat.
Het weer werkt overigens minder mee, want het is af en toe nat. Echter niet in die mate dat onze dag er door wordt bepaald. Over het geheel genomen valt het best mee en had het veel slechter gekund. En als vissers kunnen we er ook wel tegen, we zijn immers niet van suiker en de kleding is er op berekend.

Zoals gezegd zijn de baarzen gretig. Ik zou ze graag iets groter willen vangen en weet ook dat dit water zich daar niet echt voor leent. Het is een klein en sierlijk water dat voor Marco ook goed te berijden is, want daarmee probeer ik ook rekening te houden bij de vaststelling van de bestemming.


Aan baarzen geen gebrek.
Marco is hier niet eerder geweest en kan de omgeving wel waarderen. En niet alleen de baarzen zijn actief, want naast de 22 stuks die we vangen, weten we ook vijf snoeken te landen. Het is en blijft onbegrijpelijk waarom ze de ene dag wel willen en een volgende dag helemaal niet.


Ook een mooi formaat roofblei voor Marco
En een voor Marco nog onbekende soort meldt zich ook. We krijgen drie roofbleitjes in de boot. Niet groot dus, maar wel echte roofbleien, met hun snoeiharde aanbeten. De kleine pluggen die we inzetten kunnen ze wel waarderen. Zelf ben ik altijd verbaasd over de vangkracht van de Hot'n Tot
van Storm.
Niet alleen goed voor baars dus.
 Heel lang geleden waren we gek op dit kleine plugje, waarmee we echt alles konden vangen. Tot meerval aan toe. En hoewel mijn dozen inmiddels uitpuilen van allerhande kleine pluggen die nadien op de markt kwamen, zet ik dit dingetje af en toe weer in. Heel mooi te zien dat de vangkracht onveranderd is gebleven.

Dit mag je gerust comfortabel noemen
We varen heel wat af en ik krijg een mooi inkijkje in het leven van een kok. Dit is toch echt verhelderend, want het is voor mij een onbekende wereld. En zo vliegt de dag voorbij en genieten we allebei van het cadeau dat "een dag vissen met gids" heet. Daar draagt de Tomasco natuurlijk ook aan bij en in combinatie met de nieuwe Minn Kota Ulterra is het natuurlijk ook wel erg comfortabel.

Ik hoop Marco vaker te mogen ontmoeten in de boot en de tijd zal het leren. Deze dag neemt men ons niet meer af en ook heeft Marco het thuisfront er ruimschoots bij betrokken, want moeders was natuurlijk reuze benieuwd naar de vangsten. En met 30 stuks kun je zo'n dag best geslaagd noemen.