Pages

woensdag 26 september 2018

26 september 2018 Geen grote aantallen, maar wel mooie vissen.

Een heuse krachtpatser op de verticaalstok voor Henk
Voor mij was het even zoeken, hoewel de TomTom het wel erg makkelijk maakt. Een nieuwe helling, althans voor mij en daar staat Henk al op me te wachten. Ik verwacht een geheel nieuw stuk water te leren kennen, maar nadien bleek dat het grotendeels al bekend was. Zodoende is mijn kennis over dit stuk, zeer groot, water weer iets uitgebreid.

De trailerhelling is wel onderhevig aan de waterstand en omdat eb en vloed elkaar hier afwisselen is het wel iets om rekening mee te houden. Wij hebben de boot van Henk al snel in het water liggen en nu ik hem bewaken in verband met de golven van de grote schepen die hier passeren.

Zulke vissen kan ik erg waarderen.
Als Henk de auto heeft geparkeerd, vertrekken we naar voor mij vertrouwde stekken. En dus voel ik me er direct helemaal thuis. Dit levert dan ook vrij snel een hele mooie snoekbaars op. Eentje die je nog een poos bij blijft.

Niet veel later arresteert Henk een hel dikke snoek. Precies zoals ik het zeg. Niet de lengte, maar de dikte maken het een imposante vis. Daar schieten we dan ook een paar mooie platen van.

Dan blijken de grotere vissen op te zijn voor vandaag en bovendien is het niet wild. We lossen af en toe een vis  en vangen nog een paar kleinere.

Catch & release voor de snoek van Henk
Dan gaan we verkassen, want Henk kent nog een leuk stuk om uit te werpen. Dit was mij nog niet bekend en maakt het extra leuk. Zo weten we nog een paar baarzen en snoekbaarsjes te vangen.
De aantallen spreken evenmin als de grootte echt tot de verbeelding.

Wij zitten daar helemaal niet mee. We genieten van de visserij en hebben behoorlijk wat om bij te praten, uit te wisselen. Bovendien zijn we beiden gepensioneerd en hebben plenty gelegenheid om te gaan vissen. Voor ons is de vangstdrang dan ook niet zo sterk meer. Lukt het vandaag niet, dan is het morgen waarschijnlijk weer beter.

Nu hebben we toch heerlijk gevangen en zijn ook actief geweest met het werpen, een leuke afwisseling. Gelukkig kunnen we de boot zonder problemen weer traileren en zijn dan al snel weer gereed voor vertrek. Voor mij een makkelijke rit, zo zonder boot. Toch moet Tom mij wel helpen de juiste weg te vinden.